Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 15 z 15

Wątek: d70 zgon ?

Domyślnie

Jeśli chodzi o serwis na dolnym śląsku, to ja tylko słyszałem o firmie Foto-tronik. Na ich stronie możesz przeczytać, że mają punkt przyjęć we Wrocławiu między innymi, ale to tylko punkt przyjęć i aparat i tak jest wysyłany do Warszawy chyba. Jedyny plus jest taki, że za wysyłkę wtedy klient nie płaci.

http://foto-tronik.pl/index.html
    The pięćdziesiąt
    Chciałbym mieć kilka szkieł ostrych niczym kieł.

Domyślnie

Nie wiem jakie są bezpieczniki w Nikonach (jakieś pewnie są), ale w niektórych sprzętach elektronicznych są to maleńkie ustrojstwa wlutowane w płytę drukowaną które wypatrzy raczej ktoś kto się na tym zna. Ja obstawiam że to bezpiecznik i nie obejdzie się bez rozbierania aparatu.
    ...

Domyślnie

Czy to nie będzie czasem usterka opisana na stronie wsparcia technicznego Nikon:
    Dochodzą do nas sygnały, że w niektórych aparatach D70 elektroniczne elementy powiązane z systemem kontroli ekspozycji mogą w sporadycznych sytuacjach ulec awarii.
    W razie wystąpienia tego problemu w posiadanym aparacie D70 firma Nikon wymieni bezpłatnie odpowiednie elementy, nawet jeśli okres gwarancji na aparat już upłynął. Bardzo przepraszamy za wszelkie niedogodności, które mogą być spowodowane tym problemem.
    Aby sprawdzić, czy dany aparat jest dotknięty tą usterką, należy przeczytać opis objawów przedstawiony poniżej.

Jak stwierdzić, czy aparat jest uszkodzony?
    Gdy karta pamięci jest włożona: Zielona dioda dostępu do karty pamięci miga ciągle, a aparat nie reaguje na żadne zmiany ustawień elementów sterujących.
    Gdy karta pamięci jest wyjęta: Nie można włšczyć aparatu, pomimo że wskaźnik pokazuje całkowite naładowanie akumulatora.

Mój aparat jest uszkodzony, gdzie mam go wysłać do naprawy?
    Skontaktuj się z najbliższym Centrum serwisowym firmy Nikon.
    Ja miałem ten sam problem - teraz mój D70 czeka w serwisie Nikon na swoją "kolej" do naprawy.
    Z6| N24-70 S|N14-30 S|T 150-600 5-6,3 G2|SB-910|Na sprzedaż: N 18-300 ED VR 3.5-5.6|

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Herhor
    Czy to nie będzie czasem usterka opisana na stronie wsparcia technicznego Nikon:
    Dochodzą do nas sygnały, że w niektórych aparatach D70 elektroniczne elementy powiązane z systemem kontroli ekspozycji mogą w sporadycznych sytuacjach ulec awarii.
    W razie wystąpienia tego problemu w posiadanym aparacie D70 firma Nikon wymieni bezpłatnie odpowiednie elementy, nawet jeśli okres gwarancji na aparat już upłynął. Bardzo przepraszamy za wszelkie niedogodności, które mogą być spowodowane tym problemem.
    Aby sprawdzić, czy dany aparat jest dotknięty tą usterką, należy przeczytać opis objawów przedstawiony poniżej.

Jak stwierdzić, czy aparat jest uszkodzony?
    Gdy karta pamięci jest włożona: Zielona dioda dostępu do karty pamięci miga ciągle, a aparat nie reaguje na żadne zmiany ustawień elementów sterujących.
    Gdy karta pamięci jest wyjęta: Nie można włšczyć aparatu, pomimo że wskaźnik pokazuje całkowite naładowanie akumulatora.

Mój aparat jest uszkodzony, gdzie mam go wysłać do naprawy?
    Skontaktuj się z najbliższym Centrum serwisowym firmy Nikon.
    Ja miałem ten sam problem - teraz mój D70 czeka w serwisie Nikon na swoją "kolej" do naprawy.
    A teraz porównaj objawy jakie przytoczyłeś z tymi które przedstawił luxius i znajdź różnice....
    ...

Domyślnie

wg mniew mozliwym jest, ze aparat popsuł się od ,,wieku" 100-150 tys zdjęc d70ką to duzo, bardzo duzo, moize cos sie zuzuło i po wymianie bedzie jak nowy ;] powodzenia i daj znac co to było!:]
    Nikon d70s, 18-70, 70-300, Zenitar 16mm., 50 1.4

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów