Close

Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Domyślnie 7" honeycomb grid

Witam.

Poszukuję grida (gridów jakby cały zestaw był tani) który pasowałby do mojego Alienbee B800. Ten reflector (http://www.alienbees.com/7abr.html) ma średnice 7 cali, podejrzewam więc że wszystkie siedmiocalowe gridy od np. Bowensa, Speedtrona itd. będą pasowały. Problem polega jednak na tym że są cholernie drogie. Zastanawia mnie czy ktoś ma jakąś alternatywe dla $30 za jeden grid?

Pzdrawiam
    Paweł

Domyślnie

Chyba jedynie te chińskie (funsport, quantuum itp.) wrota z plastrem miodu, za ~100zł. Problem z tym że mają chyba tylko jeden grid (jedna wielkość i gęstość otworów).

Domyślnie

Jeśli masz możliwość kupna przez kogoś za "wielką wodą", to w sklepie B&H (choć pewnie w Calumet też, nie sprawdzałem) są 7" zestawy kilku plastrów miodów innych, tańszych marek niż Bowens. Teraz niestety dolar drogi, ale jak stanieje to może się bardziej opłaci. Ja mam to szczęście że moja ciotka tam przebywa i podsyła swoim córkom różne fatałaszki, czasem się jakiś reflektor albo inny drobiazg w paczce zapląta
    Speedotron w B&H
    Delta w B&H
    Co do Delty to nie wiem, jakkolwiek mam kilka plastrów Speedotrona i są tak samo dobre jak Bowensa.

Domyślnie

właśnie zależało mi zeby kupic to w europie, ze stanow moge zamowic w kazdej chwili ale musialbym czekac ponad miesiac bo nie chce placic vatu ani cła. Speedtron niestety nie pasuje do Alienbee, z reszta myslalem o czyms tanszym Ewentualnie alternatywą jest kupic niepasujacy grid i zalozyc go na lampe za pomoca gumki

Uprawnienia umieszczania postów