Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 15 z 15

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez malisz Zobacz posta
    dzieki za odzew,

maki: ale ten drugi czemu? niby wyglada solidnie, zalozenie konstrukcji tez jest dosc ciekawe. nie mialem tego w reku.
    Moim zdaniem to jest taki sprzęt co to mu się nogi wygina w celu odpowiedniego nacelowania, a nie reguluje głowicą. Nie wiem jak to opisać, mam podobny jak sądzę, tylko inny design, po prostu rozjeżdżają się jak z plasteliny pod wpływem ciężaru, to musi być coś gdzie nogi są sztywne. Ja mam takie nóżki jak...coś w rodzaju lampki wyginanej...kurcze nie wiem jak to określić...
    http://dom.gazeta.pl/Ladny-Dom/51,61...5823.html?i=12

Może się mylę

Pozdrawiam
    D800

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez malisz Zobacz posta
    kux: hehe, dla mnie przesada, szukam czegos do 50zl a tu 300+ za takie malenstwo.
    no drogo fakt....
    tylko tak pomyślałem, że jest jakaś szansa na stabilność....
    generalnie też mnie temat interesuje, bo warto miec cos takiego.
    na większą wyprawę biorę tamraca expedition 8 i bez problemu przytraczam do niego 055PROB, ale czasami tylko torba z jednym body i dwoma szkłami... wtedy takie malenstwo by sie przydało
    maniak ciemniowy minoltowy
    ucyfrowiony przy użyciu D300, dopieszczony przy użyciu D500
    trochę lotniczych pstryków na www.waldemarkowalski.pl
    spotter.pl

Domyślnie

Widziałem go gdzieś na wystawie ale się nim nie bawiłem , nie chcę wprowadzić cię w błąd ale wydaje się że może on być złożony lub pracować na jednej wysokości i ruszać tą małą głowicą kulową we wszystkie strony . Sprawdź na skąpcu jest jeszcze taniej niż za 140 zł .
    nikon d700 ,nikkor 35mm f/2 , nikkor 50mm f/1.8 , sigma 150mm f/2.8 , sb-900 , grip , lowepro slingshot 300 aw , manfrotto 055xprob + 808rc4 , kilka filtrów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez maki Zobacz posta
    po prostu rozjeżdżają się jak z plasteliny pod wpływem ciężaru, to musi być coś gdzie nogi są sztywne
    ok, to juz kojarze. to niestety przy czyms ciezszym jedyna pozycja robocza beda nogi w poziomie. to juz chyba lepiej dziala jakby to zamotac o jakies drzewo albo slup, ale nie zawsze sa pod reka

Cytat Zamieszczone przez kux Zobacz posta
    ale czasami tylko torba z jednym body i dwoma szkłami... wtedy takie malenstwo by sie przydało
    otoz to, 055 wyglada jak bazooka i swoje wazy. ja sie zaczalem zastanawiac nad tym 709b na probe. do niego i tak chyba mozna potem dokupic kolumne centralna 259b i miec taki sam zestaw, a widze, ze takie mini statywiki za 10zl chyba mozna sobie darowac, bo bedzie nieszczescie wczesniej czy pozniej.

Cytat Zamieszczone przez mango Zobacz posta
    Widziałem go gdzieś na wystawie ale się nim nie bawiłem , nie chcę wprowadzić cię w błąd ale wydaje się że może on być złożony lub pracować na jednej wysokości i ruszać tą małą głowicą kulową we wszystkie strony . Sprawdź na skąpcu jest jeszcze taniej niż za 140 zł .
    ok, dzieki za informacje. poszukam jeszcze gdzies taniej, ale jak na razie to ta opcja najbardziej mi sie podoba.
    d300 mb-d10 n16-85 n50/1.4ais n55/2.8 n70-200 mf055xprob+488, sb-900
    wlasne gniotowanko

Domyślnie

(...) widze, ze takie mini statywiki za 10zl chyba mozna sobie darowac, bo bedzie nieszczescie wczesniej czy pozniej.
    Mam dwa takie w domu - do kompakta sa OK, przy Canonie S2IS zaczynaja sie problemy, a ustawienie na tym lustrzanki to skomplikowane zagadnienie z zakresu rownowagi, w ktorym ilosc pozycji roboczych dazy do zera
    Jak nie mialem innej opcji, to robilem tak, ze ustawialem aparat na tym "statywiku" i trzymalem jedna noge reka, zeby nie gibnal
    D300 | S 10-20 | N 18-200 VR | N50/1.4 AI | T 17-50/2.8 | S 105macro | N 70-300VR | SB600

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów