Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Domyślnie Problem z buforem w D3

Witam może ktoś z was spotkał się w D3 z problemem bufora który wygląda następująco:
    Bez względu na to czy mam ustawiony typ zdjęcia na NEF czy JPG to mój bufor mieści tylko 6 zdjęć, oczywiście maksimum w serii mam ustawione na 130. Czego to może być przyczyna?

Domyślnie

Nie wiem, czego to może być przyczyną (bo takie zadałeś pytanie), ale przypuszczam, CO może być przyczyną - prawdopodobnie masz włączoną funkcję Active D-Lighting.
    Krzysztof Paszkiewicz

Domyślnie

tak mam i myślisz że to to

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ekonet Zobacz posta
    Nie wiem, czego to może być przyczyną (bo takie zadałeś pytanie), ale przypuszczam, CO może być przyczyną - prawdopodobnie masz włączoną funkcję Active D-Lighting.
    Na 'stan' bufora ma wpływ wiele innych ustawień. Oprócz Active D-Lighting jeszcze np.Redukcja szumów - dł. naśw., wielokrotna ekspozycja itd...

Ustaw sobie jeden bank na 'custom' i porównaj z ustawieniami z Twoim obecnym banku ile zdjęć bufor Ci 'zmieści'

Domyślnie

d-ligthing off, 14 bits też zwolni, ustawienia af to chyba sam rozumiesz oraz ekspozycji, odszumianie też
    i tak ogólnie polecam http://www.youtube.com/watch?v=LEoqc...eature=channel ten film )
    I'm not normally a religious man, but if you're up there, save me, Superman!
    www.photolink.pl : Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez step.tom Zobacz posta
    Na 'stan' bufora ma wpływ wiele innych ustawień. Oprócz Active D-Lighting jeszcze np.Redukcja szumów - dł. naśw., wielokrotna ekspozycja itd...

Ustaw sobie jeden bank na 'custom' i porównaj z ustawieniami z Twoim obecnym banku ile zdjęć bufor Ci 'zmieści'
    tak zrobie dzięki

Sławomir Szychowski Awatar Sl@wcio
    Miasto
    Golczewo/Szczecin
    Wpisów
    6

Domyślnie

U mnie po wyłączeniu opcji D-Lighting bufor z 13 podskoczył do 17 zdjęć w serii.

Domyślnie

Wystarczy przeczytac instrukcje:/

Domyślnie

U mnie przy najbardziej 'wymagajacych' ustawieniach

-raw 14 bit
    -ADL high
    -korekcja winetowania na high
    -redukcja szumow na high
    -iso typu 6400
    -raw + jpeg

buffor pokazuje 13 klatek i tyle faktycznie wchodzi.

Przy ustawieniu np jpeg, iso 200, wylaczeniu ADL buffor wskazuje 29 klatek, ale faktycznie wchodzi znacznie wiecej przed zapelnienem, bo na biezaco sie oproznia.

Btw, taka ciekawostka: wydaje mi sie, ze przy swiezo sformatowanej karcie pokazuje wiecej klatek w bufforze niz przy karcie zapelnionej w pewnym stopniu, typu 70%.

Domyślnie

Sporo klatek zabiera 'Long Exp NR' czyli redukcja szumu przy długich czasach

Uprawnienia umieszczania postów