Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 21

Wątek: D80+grip

Domyślnie D80+grip

hej, posiadam nikona d80+grip
    w gripie była włożona jedna bateria ze stanem ładowania 60 %
    dziś kupiłem nową dodatkową baterie którą włożyłem do gripa i pokazywała stan 34 %
    poszedłem pofocić i z tego co czytałem najpierw powinna sie wyczerpać jedna a następnie druga
    a tym czasem energia pobierana jest z obu na przemian trochę z jednej i z drugiej
    Dlaczego
    nowa bateria nie była formatowana tylko od razu włożona do gripa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez V E R E M Y Zobacz posta
    [...]nowa bateria nie była formatowana tylko od razu włożona do gripa
    A dlaczego tak? Instrukcja wyraźnie podaje żeby nabić baterię przed pierwszym użyciem. Poza tym u mnie czerpie się tylko jeden akumulator. Drugi wchodzi do akcji gdy pierwszy jest pusty. I tak na zmianę.

Domyślnie

Potwierdzam to co napisał kolega "dzikiosiol". Tak to się powinno odbywac i tak się odbywa.

Domyślnie

Koledzy dzikiosiol i waw102.
    Mam prośbę, zróbcie test z lekko wyładowanymi akumulatorkami wsadzonymi do gripa.
    np. jeden i drugi 3 kreski.
    Co pokazuje wyświetlacz w aparacie?
    też 3 kreski czy więcej.
    Pytam się bo u mnie w gripie pokazuje full.
    Więc wychodzi że pracują na raz oba akumulatory.

Pzdr
    D600 , N50/1,4 , , To16-28/2,8 , N24-70/2,8 , N28-300 , S70-200/2,8 , N70-300, S150-500 , itd...

Ludzie marzą o Aniołach, ja miałem jednego Krabbika w ramionach...

Domyślnie

heh widzicie kolejny posiadacz gripa w ktorym pracuja dwie baterie na raz... ja mam tak samo

Domyślnie

A czy przez to robi Ci mniej zdjęć, czy tylko tak sobie narzekasz? Mnie bez gripa zrobi 800, z gripem ok 2k. Szczerze mówiąc to mnie nie obchodzi jak pobiera tą energię. Niech pobiera jak chce, byleby robił dłużej zdjęcia i zapewniał lepszy trzymanie w pionie
    "Am Anfang schaute ich mich um, konnte aber den Wagen, von dem ich träumte, nicht finden. Also beschloss ich, ihn mir selber zu bauen." F.Porsche

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez velaskez Zobacz posta
    A czy przez to robi Ci mniej zdjęć, czy tylko tak sobie narzekasz? Mnie bez gripa zrobi 800, z gripem ok 2k. Szczerze mówiąc to mnie nie obchodzi jak pobiera tą energię. Niech pobiera jak chce, byleby robił dłużej zdjęcia i zapewniał lepszy trzymanie w pionie
    ogólnie, żeby lepiej leżał w dużej łapie

Domyślnie

wygodny jest okej to swoja droga... ale w zyciu nie zrobie na jednej bateri 800 zdjec! cos tu jest nie halo... ;/

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez V E R E M Y Zobacz posta
    wygodny jest okej to swoja droga... ale w zyciu nie zrobie na jednej bateri 800 zdjec! cos tu jest nie halo... ;/
    no ja robie koło 1000...
    |D7100|SB-800|T17-50/2.8|S70-200/2.8|SY8/3.5|nogi GoldPhoto|Manfrotto|SanDisk|
    Pozdrawiam Tomek Kić

Domyślnie

wszystko tak naprawdę zależy od tego jakie to zdjęcia, z lampą czy bez, czy jest dobre światło czy nie ma
    tak naprawdę to można zrobić jedną fotkę na pełnej baterii, a przez dziesięć godzin ją podglądać
    ja średnio na jednej też ok 800-1000

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów