Close

Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 60

Wątek: D300

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez d80 Zobacz posta
    To bardzo dobra korpus Można powiedzieć,że to D3 w "pigułce" Co ciekawe w mojej nie stwierdziłem obecności ani jednego złego piksela,działa bardzo dobrze,a przebywanie z nią to sama rozkosz i nie mam zamiaru jej zmieniać na nowszy model
    D3 w pigułce??? nie do końca. Miałem D300, obecnie mam D700 i duzo pstrykałem D3.
    Jeśli już chcemy porównywać do pigułek to tak:
    D3-> D700
    D2xs->D300

Jeśli chodzi o obrazowanie D300... naprawdę super wybór. Na pewno najlepszy w Nikonie aparat w systemie DX. Szumy o wiele mniejsze niż w D2x. A po podpięciu gripa funkcjonalność prawie taka sama.

Mogę śmiało polecić ten aparat. Zrobiłem nim jakieś 70tyś zdjęć i nigdy nie było problemów.
    Ostatnio edytowane przez ekonet ; 13-03-2009 o 12:55 Powód: pis. ("na prawdę")
    2xD700, 2xSB910, Z 16 2.8, S20 1.8, T28-75 2.8,N 35 1.8, N50 1.4, 85 1.8, S 150 2.8
    NAKMUAY BLOG

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ekonet Zobacz posta
    Nie znam takiego słówka. Proszę o objaśnienie.
    Objaśniam: Kieli - Obchodzi, interesuje

Oszczędny w słowach
    Miasto
    woj.Łódzkie

Domyślnie

Niesamowite śledzenie af - rewelacja. Szybko i precyzyjnie. Ergonomia i pokrętła - na swoim miejscu (poprzednio f801,90,100) - zachowano przyciskologię
    Ogólnie po 30k bez problemu na wersji softu A:01 - nie pamiętam dokładnie ale nic nie wgrywałem z aktualizacji. Nie miałem różnych dziwnych przypadłości opisywanych w postach.
    Jedynie czego mi brakowało to wizjera który występował w moich poprzednich Nikonach... a teraz jest w d700 i wyżej po prostu był wygodniejszy w obserwacji. NIe pamiętam jego nazwy (high epoint? czy jakoś tak) można obserwować obraz na matówce z większej odległości - osoby w okularach wiedzą o co chodzi
    Podsumowując - świetna pucha

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fushiro Zobacz posta
    To my mamy ci powiedzieć, czy jesteś zadowolony!?

Ja byłem zadowolony ze swoich dwóch poprzednich korpusów i obecnego. Każdy sprzęt ma wady i zalety. Kluczem jest poznać je i umiejętnie unikać/wykorzystywać.
    nie bez powodu pytam,tak do konca nieznam jeszcze tego aparatu i nie jestem pewny siebie,co za tym idzie niewiem czy ja robie bledy czy aparat.

pewnie teraz dostane nauke typu poczytaj instrukcje itp.
    Pozdrawiam wszystkich
    d 300

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tymancjo Zobacz posta
    naciskam kneflik... słychać takie "pstryk" i robi wtedy zdjęcie, więcej odeń nie oczekuje

...tak serio: koło 60k zrobione, zasadniczo czasami się nie lubi z moja sigma, a czasami się lubi... itd. Jak się go nauczyć to daje dużo swobody w pracy.

a kiedyś na weselu za plecami usłyszałem rozmowę dwóch gości " ...wiesz ja mam profesjonalny aparat, ale ten tu to ma dopiero wielki ekran..."

pozdrawiam,
    dzieki ,pozdrawiam
    d 300

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez cloned Zobacz posta
    Do osób którym nie pasuje zakładanie nowego wątku. Jeżeli Mod uzna, że wątek jest zbędny-to go usunie. Po co się w ogóle udzielacie jak wam to nie pasuje, może autor jest sentymentalny i chce odświeżyć peany nad d300. Co Was to kieli?
    Dziekuje za poparcie
    d 300

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez terrago Zobacz posta
    Ktos tu kiedys napisal. ze na D300 tyle sie narzeka i nie wie juz sam czy chce go kupic. Ktos inny w odpowiedzi ze tylko ci z "problemami" sie udzielaja.
    Wiec po to byl stworzony ten watek, dla rownowagi jak sadze

Ps. moj spisuje sie znakomicie, nie narzekam, ale moglby mi podpowiadac jak zrobic lepsze zdj
    d 300

Domyślnie

Robi to co do niego należy. W tym równierz zdjęcia ))

Cytat Zamieszczone przez tymancjo Zobacz posta
    [....]zasadniczo czasami się nie lubi z moja sigma, a czasami się lubi... [....]
    pozdrawiam,
    A jak to się objawia ???
    Bo u siebie zasadniczo nic takiego nigdy zaobserwowałem. Po prostu zakładam obiektyw, i działa ...
    Ostatnio edytowane przez wilk325 ; 04-04-2009 o 19:07
    Nikon D300 ; Nikkor 16-85mm f/3.5-5.6G ED VR AF-S DX ; Sigma 10-20mm f/4-5.6 EX DC HSM; AF-S NIKKOR 50mm f/1.4G; Metz 58 AF-1 MECABLITZ; Coolpix P6000
    http://www.flickr.com/photos/jarek_wt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jordash Zobacz posta
    nie bez powodu pytam,tak do konca nieznam jeszcze tego aparatu i nie jestem pewny siebie,co za tym idzie niewiem czy ja robie bledy czy aparat.

pewnie teraz dostane nauke typu poczytaj instrukcje itp.
    Pozdrawiam wszystkich
    Ja jestem amatorem i również nie zawsze wiem co poszło nie tak, ale jednego się nauczyłem. Jeżeli coś jest spieprzone, to znaczy, że czegoś nie dopatrzyłem. Większość komentarzy w tym wątku wcale nie jest ironiczna moim zdaniem i trafia w sedno. D300 to na tyle bezkompromisowy sprzęt, że pozwala ci pracować nie myśląc o nim. Jeżeli znasz zasady kompozycji i podstawy funkcjonowania aparatu, to możesz w pełni skupić się na wymyślaniu kadru będąc pewien, że aparat spełni swoje zadanie w stu procentach. Jeżeli wybierzesz odpowiedni pomiar światła, zadziała prawidłowo i tak jak chciałeś. Jeżeli zmierzysz balans bieli będzie poprawny. Jedyne na czym pozostaje się skupić to tworzenie zdjęcia. Za to uwielbiam D300. Zawsze zadziała poprawnie a ja mogę o nim zapomnieć i skupić się na zdjęciu.

Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów