Close

Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 60

Wątek: D300

Domyślnie

naciskam kneflik... słychać takie "pstryk" i robi wtedy zdjęcie, więcej odeń nie oczekuje

...tak serio: koło 60k zrobione, zasadniczo czasami się nie lubi z moja sigma, a czasami się lubi... itd. Jak się go nauczyć to daje dużo swobody w pracy.

a kiedyś na weselu za plecami usłyszałem rozmowę dwóch gości " ...wiesz ja mam profesjonalny aparat, ale ten tu to ma dopiero wielki ekran..."

pozdrawiam,
    TymancjO /Tomasz Tomanek/
    głównie |D800|D700|80-200/2.8|85/1.8|17-35/2.8|
    "...to jest moja wina, i moge ja zwalić na kogo chcę!" Homer Simpson

Domyślnie

Początkowo(po przesiadce z D70s pierwszy szok brak zielonego programu auto), typowe zdjęcia "z imienin u cioci" wydawały się mniej ostre i momentami bardziej szumiące.
    Po zastosowaniu rad z tip'ów(np: ostrość 5, profil kolorów z D2X) wywoływaniu RAW-ów przez CNX, można osiągnąć efekty zbliżone lub lepsze jak u poprzednika. Body mogłoby być lżejsze i do tego wyższe, wizjer chociaż większy od poprzednika mógłby być jeszcze większy. Efektów typu BF/FF przy N18-200 nie stwierdziłem. Ogólnie, gałkologia bardziej wygodna porównując poprzednika. Aparat mam prawie od roku i ciągle uczę się wykorzystywać jego nowe możliwości. Dzisiaj, kupując nowy sprzęt wybierałbym pomiędzy D300, a D90.
    Wszystkim zainteresowanym, życzę dobrego światła.

Domyślnie

To mówisz że jak się przyłożysz to nawet lepsze niż z d70s wychodzą foty...mało prawdopodobne...
    Ostatnio edytowane przez maki ; 09-03-2009 o 18:42
    D800

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez maki Zobacz posta
    To mówisz że jak się przyłożysz to nawet lepsze niż z d70s wychodzą foty...mało prawdopodobne...
    Bo, nieważne czym, ważne kto
    Z pozdrowieniami,
    Ink.
    Instagram

Zbanowany
    Miasto
    Wrocław Psie Pole, psia mać !

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez d80 Zobacz posta
    Co ciekawe w mojej nie stwierdziłem obecności ani jednego złego piksela,..
    Bo na razie cicho siedzą, a jak się wkurzą to warkną albo w palec ugryzą
    Ostatnio edytowane przez robin102 ; 09-03-2009 o 20:00

Domyślnie

Przerobiłem Nikona D70,70s,D200,Canona 20D i 40D.
    Od Lipca 2008 używam Nikona D300 i jestem b.zadowolony.Każdy z w/w aparatów był "dobry" ale na Dzisiaj D300 bardzo mnie satysfakcjonuje.
    Jak na razie pracuje bez zarzutu i zgrzytów.POLECAM!!
    Pozdrawiam

Domyślnie

generalnie jestem bardzo zadowolony Nie mialem mozliwosci bezposredniego porównania z d200 bo nie posiadalem naraz obu puszek, aczkolwiek zgadzam sie z opinia jednego z forumowiczów: "o czym tu gadać?". Wątków o obu aparatach jest tyle, ze nie trzeba sie specjalnie trudzic aby je znaleźć. Widocznie autorowi się nie chciało, ale zdziwiłbym sie jesli sądzi, że z tego wątku dowie sie czegoś co jeszcze o d300 nie zostało powiedziane.
    http://facebook.com/fotomagik
    D700 + N70-200/2.8 + N20/2.8 + N50/1.8 + N85/1.8 + N135/2.8 + S15/3.5 + SB900 i kilka innych pierdół

Witusch
    Gość

Domyślnie

A moj D300 do tego obrazuje plastycznie Super pucha, smie twierdzic, ze w DX-ie lepszej nie ma (przynajmniej na razie). Ale to oczywiscie moje zdanie

Domyślnie

D300 fotografuję dopiero 2 miesiąc. Ale moje zdanie na ten temat jest takie, że wiele wątków krytycznych na tym forum wynika z niewiedzy, czy z braku umiejętności, a nawet nie które narzekania to już malkontenctwo. Ja myślę że inżynierowie w Nikonie wiedzą co robią, w odróżnieniu od niektórych fotografów którzy wydali bajońską sumę (ich zdaniem) na body D300 i to za nich ma focić. Ja zakład fotograficzny prowadzę już 22 lata, zaczynałem w czasach fotografii cz-b, gdzie chcąc uzyskać dobre fotografie należało sporo czasu spędzić w ciemni fotograficznej. Dla nie wtajemniczonych to tak jak dzisiaj posiedzieć przed komputerem i wywołać zdjęcie.
    D300 daje tak duże możliwości konfiguracji i różnych ustawień, że niestety w niewprawnych rękach to tak jak super wóz wyścigowy, a za kierownicą posiadacz zwykłego samochodu. Bez odpowiedniej wiedzy i wprawy, ani D300 nie zrobi super foty, ani wóz wyścigowy z takim kierowcą nie wygra wyścigu.
    Tak wiec drodzy użytkownicy D300 do książek, internetu, a tak naprawdę aparaty w dłoń i do boju, a nie marudzić.
    Ostatnio edytowane przez Kistek ; 10-03-2009 o 13:39
    SB-800 NIKON D300 - Nikkor 85/1,8 - Tamron 17-50/2,8

Oszczędny w słowach Awatar KONRADOO
    Miasto
    Aleksandrów Łódzki

Domyślnie

Mój d300 jak narazie jeszcze mnie nie wk.....zdenerwował uważam że naprawdę fajne fotki można z niego wycisnąć

Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów