Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Domyślnie Homemade rapid r-strap:)

Do zrobienia polskiej wersji/podróbki rapid r-strapa uzyłem paska od torby z funsportu i płytki od taniej głowicy kulowej. Zeby wykonac polisz rapidstrap musimy zrobic 3 rzeczy.
    1. Poświecic pasek od torby. Bierzemy pasek, rozpruwamy, zostawiamy jeden karabińczyk i zszywamy ze sobą końcówki( po wczesniejszej przymiarce co do długosci.) Mam 2 torby wiec mogłem jeden wykorzystac.
    2. Nawiercic płytke od statywu, ja wierciłem chyba wiertłem fi 5 albo 6.( fot 1)
    3. Udac sie do krawca zeby zszył pasek. Ja najpierw skleiłem butaprenem i trzymało ale na pasku wisi pare tys. wiec warto jeszcze przeszyc.( fot 2)

1.
    2.

Plusy-same, zreszta mozecie zobaczyc na tym filmie http://www.youtube.com/watch?v=14Q1IxI_Opw
    Minusy-ja nie zrobiłem regulacji długosci a by sie przydała, do tego nieraz zahacza sie karabinczyk o to przeszycie i przesuwa sie cały pasek. No i trzymanie gripa w pionie nie jest tak komfortowe jak bez płytki.

A tak wyglada wynalazek na człowieku(d300+grip+70-300)

W planach mam zakup jakiegos konkretnego paska i zrobienie wszystkiego od nowa. Pozdrawiam!!
    никон

Domyślnie

Polak potrafi
    Świetny pomysł i niewielkim nakładem.

Poczekam parę miesięcy, jeśli twój sprzęt nie wyląduje na glebie (sorry za szczerość) to też o tym pomyślę.

Domyślnie

pewnie jakbyś ten pasek "przyszył" dodatkowo do tego zszycia - robiąc coś przypominające ósemkę to byłoby lepiej. Do tego regulacja i będzie extra...

materiały na tego typu ustrojstwo można znależć w dowolnej pasmanterii, castoramie + jakieś sprawne rączki np zony ,matki i będzie git ... ale są tacy co muszą mieć markowe
    Pozdr. Darek
    D200|F70D|Naf-s:12-24/4,50/1.4|To:20-35/3.5-4.5,28-70/2.6-2.8,100/2.8|Zenitar16/2.8|SB-900/600|SlikPro700DX

Domyślnie

12-15 marca odbędą się w Warszawie Targi Wiatr i Woda, tam jest takie stoisko gdzie można kupić taśmy poliamidowe + odpowiedni karabińczyk z krętnikiem ze stali kwasowej.
    D90|N18-105VR|N50|T55-200|Samyang 8|N70-300VR|SB-900|Elektronika FE-27
    http://spongo.pl

Domyślnie

swietna robota, czy jak dasz przeszycie do tylu (przestanie przeszkadzac w prowadzeniu aparatu) i naszyjesz jeszcze pare gratow to nie zrobi ci sie stop z tego?
    pokombinuj zebys mial obiektyw na plecach, duzo wygodniej
    Andrzej

Domyślnie

Przeszycie jest z dobrej strony ale i tak zawadza. Mini jezeli ma sie urwac to tylko grip od aparatu moze odpasc bo nie wierze zeby na takim pasku z takim przeszyciem cos pękło.
    никон

Domyślnie

Wszystko fajne ale ostrzegam przed tym karabińczykiem. Mam największy model torby funsportu a tam leżało trochę kg sprzętu i gdy szedłem urwała mi się torba i spadła (na szczęście zamknięta i na śnieg). Urwała się dokładnie w miejscu gdzie karabińczyk łączy się z "koluszkiem". Po prostu otwór przy tym koluszku się wyrobił i ten bolec z niego wypadł mimo iż ma szerokie zakończenie. To taka tylko przestroga żeby uważać.

Domyślnie

Ja za gripa "alphy" (mam i rozumiem, że twój grip to właśnie 'alpha') bałbym się powiesić nawet samo body bez szkła - chodzić dodatkowo oj :-\
    Fx

Domyślnie

W decathlonie fajną taśmę na gripa znaazłem w dziale wspinaczkowym: Beal "Pętla Rurowa" teraz myślę nad wózkiem który po niej będzie jeździł bez jej rozcinania. Bo poza mocowaniem na aparat, może się przysłużyć w holowaniu samochodu.
    D90|N18-105VR|N50|T55-200|Samyang 8|N70-300VR|SB-900|Elektronika FE-27
    http://spongo.pl

Domyślnie

Lucid otwieraj produkcję i rób zamówienia

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów