Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 13 z 13

Domyślnie

Ostatnio kupiłem coś takiego:

Reporterstrap Model: PRO-S

Strona producenta: reporterstrap.com

Testuję już trochę czasu, ostatnio trzy dni na Góraszce od rana do wieczora z zapiętym 70-300, zdawał egzamin nawet jeden canoniarz mi trochę pozazdrościł. W modelu który wybrałem jest dodatkowo pasek pod ramienny i pod częścią naramienną jest neopren, pasek w ogóle się nie ślizga. Dodatkowo jest zabezpieczenie w postaci linki z chaczykiem które równo z wózkiem od mocowania jeździ po pasku, ja jednak po pierwszym dniu je odczepiłem. Aparat się bardzo dobrze trzyma. Pasek jest solidne wykonany, ja zmieniłem tylko oryginalny karabińczyk na oczko łańcucha zakręcane ze stali kwasowej (taki ze sklepu żeglarskiego). Jest jeszcze w nim kieszonka na kartę pamięci lub na zaślepkę stopki lampy.

Polecam wszystkim ja jestem zadowolony.
    D90|N18-105VR|N50|T55-200|Samyang 8|N70-300VR|SB-900|Elektronika FE-27
    http://spongo.pl

Domyślnie

Od jakiegos czasu mam allegrowego quick strapa i nie jest to cud malyna pasek, ale naprawde ulatwia zycie odciaza szyje. Ostatnio w sklepie mialem w reku reporters strap i widze, ze roznica to przepasc (oryginal np ma zaszyta w pasku linke stalowa 1.5mm uniemozliwiajaca przciecie paska nozem!!!) ale z tym tez da sie wytrzymac, a koszty sa nie porownywalne

Domyślnie

Mi w tym pomyśle brakuje tylko jakiejś nakretki kontrującej żeby się nie odkręcił sam od aparatu.
    Sam coś takiego wymyśle, a wogóle to zamiast nawiercać stopkę statywu można kupić taką co ma już karabińczyk (np benro) tylko wytrzymałość trzeba by sprawdzić.
    A tak wogole to gdzie można w Warszawie kupić R strapa?
    D600 S10-20 N50 T28-75 N70-300VR SB900 YN460II

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów