Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 16 z 16

Wątek: SB-600 Padła

Domyślnie

Dzięki za info. muszę przemyśleć czy warto, jeśli działa ( naświetla ok). Myślę nad SB-900 a ta w zapasie. No i zabawy na dwie. Jak padnie to się będę martwił.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Anvid Zobacz posta
    Witam

Niestety moja ukochana padła.Co 8-12 błysków wyzwala z bardzo małą siłą lub wcale (przy pełnym naładowaniu aku)
    Myślałem, że mrugający od ponad roku wyświetlacz ją wykończy a tu nagle druga usterka.
    Wysłałem do serwisu i czekam z niecierpliwością.

Miał już ktoś podobny przypadek.?

Pozdrawiam
    Jak długo używałeś tej lampy i jak bardzo była exploatowana?Zamierzam właśnie kupić używaną amatorsko dwa lata,stan idealny.Tak twierdzi właściciel.Twój przypadek trochę mi sierść nastroszył.Przed kupieniem mogę ją obejrzeć i sprawdzić.Tylko czy coś da się zauważyć tak na szybko po kilku testowych błyskach?

Domyślnie

Lampa kupiona marzec 2006.
    Po ok.14 miesiącach zaczyna migać wyświetlacz oraz czasami sobie sama błyska.
    Po trzech latach usterka jak wyżej.
    Przebieg ok 30 000 błysków.

Pozdrawiam
    Nikon

Domyślnie

Dzięki Anvid.Mogę więc tylko liczyć na uczciwość sprzedającego i mieć nadzieję, że te 14 m-cy i usterka to nie reguła.Rozumiem, że mrugający wyświetlacz dyskwalifikuje taką lampę i odpuścić sobie lepiej jej zakup?

Domyślnie

Źle mnie zrozumiałeś

Migający wyświetlacz nie przeszkadzał.Dopiero palnik ją wyeliminował jak napisałem wyżej tzn. w pierwszym moim poście.
    Podejrzewam, że z samym migającym wyświetlaczem bym używał ją nadal.
    Pozdrawiam
    Nikon

Domyślnie

No tak tylko,że migający wyświetlacz też jest usterką bo nie jest to "zachowanie" normalne i może być sygnałem czegoś poważnego.

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów