Dzięki za info. muszę przemyśleć czy warto, jeśli działa( naświetla ok). Myślę nad SB-900 a ta w zapasie. No i zabawy na dwie. Jak padnie to się będę martwił.
Szukaj
Dzięki za info. muszę przemyśleć czy warto, jeśli działa( naświetla ok). Myślę nad SB-900 a ta w zapasie. No i zabawy na dwie. Jak padnie to się będę martwił.
Jak długo używałeś tej lampy i jak bardzo była exploatowana?Zamierzam właśnie kupić używaną amatorsko dwa lata,stan idealny.Tak twierdzi właściciel.Twój przypadek trochę mi sierść nastroszył.Przed kupieniem mogę ją obejrzeć i sprawdzić.Tylko czy coś da się zauważyć tak na szybko po kilku testowych błyskach?
Lampa kupiona marzec 2006.
Po ok.14 miesiącach zaczyna migać wyświetlacz oraz czasami sobie sama błyska.
Po trzech latach usterka jak wyżej.
Przebieg ok 30 000 błysków.
Pozdrawiam
Nikon
Dzięki Anvid.Mogę więc tylko liczyć na uczciwość sprzedającego i mieć nadzieję, że te 14 m-cy i usterka to nie reguła.Rozumiem, że mrugający wyświetlacz dyskwalifikuje taką lampę i odpuścić sobie lepiej jej zakup?
Źle mnie zrozumiałeś
Migający wyświetlacz nie przeszkadzał.Dopiero palnik ją wyeliminował jak napisałem wyżej tzn. w pierwszym moim poście.
Podejrzewam, że z samym migającym wyświetlaczem bym używał ją nadal.
Pozdrawiam
Nikon
No tak tylko,że migający wyświetlacz też jest usterką bo nie jest to "zachowanie" normalne i może być sygnałem czegoś poważnego.
Skontaktuj się z nami