Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 17

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie Route 66 - długi czas...

...to zdjęcie czekało na to abym się za nie zabrał
    (to taka mała prowokacja dla kolegi bombla żeby tu wstąpił - żadnych złośliwości!)

Fotografia może(i powinna) wyrażać uczucia, gdyż dla każdej emocji czy przemyślenia da się
    odnaleźć odpowiadający im aspekt świata zewnętrznego.
    BLOG

bombel
    Gość

Domyślnie

Całe szczęście, że ten długi czas tutaj to jakieś - na moje oko - 1/320 sekundy. I to jest zdecydowany plus. I może przydałoby się trochę życia tchnąć, bo niebo ładne na horyzoncie, a ten asfalt jakiś taki mało ten, bez ikry... Taaaa...

I tylko pytanie takie mnie męczy: dlaczego ono, to zdjęcie jest takie strasznie pionowe? Spytaj Kolegi Elixa, on już wie - jak w słowach piosenki: tra la la, poziomy cacy, tra la, piony be!

Domyślnie

To nie route 66, byłyby żółte pasy
    "Am Anfang schaute ich mich um, konnte aber den Wagen, von dem ich träumte, nicht finden. Also beschloss ich, ihn mir selber zu bauen." F.Porsche

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bombel Zobacz posta

Całe szczęście, że ten długi czas tutaj to jakieś - na moje oko - 1/320 sekundy. I to jest zdecydowany plus. I może przydałoby się trochę życia tchnąć, bo niebo ładne na horyzoncie, a ten asfalt jakiś taki mało ten, bez ikry... Taaaa...
    ...tak przekornie zapytam. Czy ten czas to jedyny plus tego zdjęcia?
    A jeśli chodzi o asfalt, to czy mógłbym prosić o jakąś wskazówkę? (przed tym jak się za niego zabrałem to on naprawdę był dead)

Cytat Zamieszczone przez bombel Zobacz posta
    I tylko pytanie takie mnie męczy: dlaczego ono, to zdjęcie jest takie strasznie pionowe? Spytaj Kolegi Elixa, on już wie - jak w słowach piosenki: tra la la, poziomy cacy, tra la, piony be!
    No na moje amatorskie oko, to ja tu nic innego niż pion nie widzę w takim kadrze, ale jestem otwarty na propozycje.
    Kolego Elix proszę o podpowiedź.

Cytat Zamieszczone przez velaskez Zobacz posta
    To nie route 66, byłyby żółte pasy
    Oczywiście, że to nie 66-tka - ale jak ładnie brzmi - taki 'chłyt małketingowy'

Fotografia może(i powinna) wyrażać uczucia, gdyż dla każdej emocji czy przemyślenia da się
    BLOG

Domyślnie

ok, spróbowałem

BLOG

Smile

" Co się polepszy to się znów spieprzy "
    Szkoda tego nieba a asfalt ...ale to już było u Bombla.
    Jak nie "66" ale chociaż w USA ?
    Pozdr.m

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Marian K Zobacz posta
    " Co się polepszy to się znów spieprzy "
    Szkoda tego nieba a asfalt ...ale to już było u Bombla.
    Pozdr.m
    no to była wersja na specjalne życzenie i mimo, że nie byłem przekonany do takiego formatu to teraz nawet mi się to widzi.
    a możecie mi powiedzieć o co chodzi z tym asfaltem?

droga lokalna w Irlandii, góry Wicklow

BLOG

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Marian K Zobacz posta
    Pozdr.m
    W USA wszystkie mają żółte pasy Dwójeczka byłaby fajna, jakbyś miał mega szeroki kąt, żeby złapać dużo podłogi i dużo nieba...albo panoramkę w pionie sklej może.
    "Am Anfang schaute ich mich um, konnte aber den Wagen, von dem ich träumte, nicht finden. Also beschloss ich, ihn mir selber zu bauen." F.Porsche

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez velaskez Zobacz posta
    W USA wszystkie mają żółte pasy Dwójeczka byłaby fajna, jakbyś miał mega szeroki kąt, żeby złapać dużo podłogi i dużo nieba...albo panoramkę w pionie sklej może.
    hehe, chyba z tele (odpowiedź do komentarza Seekera) pojechałem w zupełnie inna stronę z koncepcją
    ale dzięki za radę - niestety na dzień obecny szerokiego kąta brak - posiłkuję się kitem 18-70
    a o panoramie pomyślę

BLOG

Domyślnie

Po "lekkim przkadrowaniu" do "normalnej postaci" z takiego formatu niewiele juz zostanie .
    seek & destroy
    Tyle masz talentu, ile zdolasz go udzwignac...

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów