Szukaj
Moja wersja - tylko pędzel i korekta nasycenia na minus (poniżej minuty)
N.50 1.8D, N.85 1.8d, T.12-24, N.18-200VR, SB 800, mieszek, MF 55 PROB, T.17-50, Speedlite 55EX, 70-200 2.8L
[QUOTE=art-74;1172768]Moja wersja - tylko pędzel i korekta nasycenia na minus (poniżej minuty)
No tak fajnie wyszło tylk że zrobiłeś to w Adobe ...
Ale mimo to podoba mi się!
Pozdrawiam.
Nikon System
Fakt - tak się zafascynowałem tematem, że dopiero teraz zwróciłem uwagę, że temat dotyczy NX a nie dowolnego programu (czyli w moim przypadku Lightrooma)
Starość nie radość i trza większe czcionki będzie sobie ustawić.
Swoją drogą poproszę jutro znajomego o udostępnienie komputera z NX'em - kiedyś odpaliłem sobie triala, ale nie mogłem się połapać w tym programie, ale to co zademonstrował Erie podoba mi się w działaniu i muszę to sobie własnoręcznie sprawdzić.
N.50 1.8D, N.85 1.8d, T.12-24, N.18-200VR, SB 800, mieszek, MF 55 PROB, T.17-50, Speedlite 55EX, 70-200 2.8L
Art-74 to samo co zrobiłeś można zrobić w NXie, ale to rozwiązanie ma jedną wadę - wygląda sztucznie - całkowicie odsaturowałeś śnieg, przez co całe zdjęcie wygląda na pierwszu rzut oka jak składanka w PSie. Coś jak stosunkowo marne widokówki sprzedawane w róznych wczasowych miejscowościach. Nie możesz całkowicie zdjąć saturacji (dlatego między innymi u mnie ustawiałem jakieś 80%).
szkoda, że to już nie to samo forum...
Całkowita racja - całkowite ściągnięcie niebieskiego zafarbu ze śniegu jest całkowicie nienaturalne, bo przy fragmentach niebieskiego nieba śnieg ma niebieskawy zafarb.
Drugim zafałszowaniem rzeczywistości jest brak czerwonego odcienia na chmurach w lewym dolnym rogu - tam, gdzie słońce chowa się tuż za linią drzew. Tak dokładniej, to owo odchylenie w kierunku czerwieni powinno pojawiać się na fragmentach chmur od strony tego ukrytego słoneczka - tak przynajmniej podejrzewam
Skontaktuj się z nami