Close

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 26 z 26

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Erie Zobacz posta
    musisz trochę opanować ustawianie promienia u-pointów oraz korzystanie z tego pędzla selekcji, w tej chwili dość dokładnie można okreslić gdzie były one używane przez nieciągłości ich działania, a to błąd, bo wygląda sztucznie

jak na debiut jest bardzo udany
    Tak to prawda, widać to. Nie podobają mi się również chmury, które wyglądają sztucznie oraz ostrzenie które przy tym rozmiarze zdjęcia spowodowało bardzo ostre nienaturalne odcięcia wierzchołków drzew.

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Krapkowice

Domyślnie

Moja wersja - tylko pędzel i korekta nasycenia na minus (poniżej minuty)

N.50 1.8D, N.85 1.8d, T.12-24, N.18-200VR, SB 800, mieszek, MF 55 PROB, T.17-50, Speedlite 55EX, 70-200 2.8L

Smile

[QUOTE=art-74;1172768]Moja wersja - tylko pędzel i korekta nasycenia na minus (poniżej minuty)

No tak fajnie wyszło tylk że zrobiłeś to w Adobe ...

Ale mimo to podoba mi się!

Pozdrawiam.
    Nikon System

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Krapkowice

Domyślnie

Fakt - tak się zafascynowałem tematem, że dopiero teraz zwróciłem uwagę, że temat dotyczy NX a nie dowolnego programu (czyli w moim przypadku Lightrooma)
    Starość nie radość i trza większe czcionki będzie sobie ustawić.
    Swoją drogą poproszę jutro znajomego o udostępnienie komputera z NX'em - kiedyś odpaliłem sobie triala, ale nie mogłem się połapać w tym programie, ale to co zademonstrował Erie podoba mi się w działaniu i muszę to sobie własnoręcznie sprawdzić.
    N.50 1.8D, N.85 1.8d, T.12-24, N.18-200VR, SB 800, mieszek, MF 55 PROB, T.17-50, Speedlite 55EX, 70-200 2.8L

Domyślnie

Art-74 to samo co zrobiłeś można zrobić w NXie, ale to rozwiązanie ma jedną wadę - wygląda sztucznie - całkowicie odsaturowałeś śnieg, przez co całe zdjęcie wygląda na pierwszu rzut oka jak składanka w PSie. Coś jak stosunkowo marne widokówki sprzedawane w róznych wczasowych miejscowościach. Nie możesz całkowicie zdjąć saturacji (dlatego między innymi u mnie ustawiałem jakieś 80%).
    szkoda, że to już nie to samo forum...

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Krapkowice

Domyślnie

Całkowita racja - całkowite ściągnięcie niebieskiego zafarbu ze śniegu jest całkowicie nienaturalne, bo przy fragmentach niebieskiego nieba śnieg ma niebieskawy zafarb.
    Drugim zafałszowaniem rzeczywistości jest brak czerwonego odcienia na chmurach w lewym dolnym rogu - tam, gdzie słońce chowa się tuż za linią drzew. Tak dokładniej, to owo odchylenie w kierunku czerwieni powinno pojawiać się na fragmentach chmur od strony tego ukrytego słoneczka - tak przynajmniej podejrzewam

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów