Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie Impreza - probne

Znow mam auto...i znow pogoda ze az zal d... sciska...

...kilka probnych zdjec, ocencie jesli mozecie kardy i miejscowki, a nie brudne auto (jutro powtorka, nie wiem tylko czy w tych samych miejscach czy szukac dalej...)

1. Chyba najslabsza miejscowka...

2. Kolo wiaduktu...

3.

4.

5. Sad

6.

7.

8. Przy slupie

9.

10. Parking - tu juz bylo totalnie ciemno...chyba to miejsce wybiore na focenie od rana...

Bonus - interior
    11.

12.

13.

14.
    Nikon D70s + Sigma 28-105 f2,8-4 + Nikkor 50mm F1,8D

Domyślnie

szukaj lepszych miejsc
    D270 + MB | 12-24 | 17-50 | 70-200VR | SB 826
    www.slubfotki.pl - zdjęcia ze slubu NIKONem

Domyślnie

Wg. mnie:

2.Za ciasno z prawej strony + zbyt centralnie sfotografowany samochód, moim zdaniem jak już decydujesz się na kadr z samochodem tak blisko prawej krawędzi to powinno być widać kawałek boku. A jeśli chcesz go sfotografować równo od przodu to wtedy bym samochód przeniósł na środek kadru i robił symetrycznie.

3.Jak powiem, że krzywo to wzbudzę śmiech... no ale krzywo - moim zdaniem tak się nie powinno kadrować samochodów.

6.Mam wrażenie że jeśli z tej wysokości ma być zdjęcie, to albo powinno być robione z większej odległości na większej ogniskowej, a jeśli przy małej ogniskowej to powinieneś bliżej podejść. O odblaskach nie wspominam.

No i to chyba tyle z moich komentarzy.
    Kiepska pora roku na takie zdjęcia pogoda bez przerwy szara więc brakuje trochę kolorów.
    Łukasz // Nikon D300 + T12-24/f4 + N50/f1.8 + N70-300VR + SB900 // Fujifilm X-T20 + 18-55/f2.8-4

Domyślnie

4 pod względem prezencji auta jest dla mnie najlepsza. Tylko auto kieruje się w barierkę. Myślę że dwie pierwsze miejscówki mają nawet potencjał, tylko trzeba by je inaczej ująć.
    Sad- porażka :P

Domyślnie

Jakoś nie pasuje mi ten plener - to nie jest naturalne środowisko występowania Imprezy.

Domyślnie

5 i 14 GIT

Domyślnie

Do tego sadu wróciłbym na wiosnę i bardziej między drzewa. Wtedy sukces gwarantowany.
    Pozdrawiam
    The 90 + Lensy

Blasius.G
    Gość

Domyślnie

Jakby na 2 i 4 lepiej ustawic auto, tzn kola prosto i pojazd rownolegle do krawedzi asfaltu, to bylyby lepsze. Reszta niezbyt mi sie widzi. Zero dynamizmu. Zdjecie 5 i 7 wrecz autko szpeca. Moze te zegary jeszcze ladne.
    PS. Masz manie ustawiania auta ze skreconymi kolami?

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów