A mi najbardziej podoba się postawa autora po krytyce Bombla.
Pozdrawiam M.
Szukaj
A mi najbardziej podoba się postawa autora po krytyce Bombla.
Pozdrawiam M.
Jak zobaczyłem to zdjęcie pierwsze co mi przyszło na myśl to to, że Bomblowi spodoba się format
Drugie co mi przyszło na myśl to: kolega Aames ma fajny avatar
A trzecie po powrocie do zdjęcia: kompozycyjnie brak równowagi ale fajny eksperyment.
pozdrawiam
Dziękuję za pamięć...
A wracając do zdjęcia i Autora - wcale nie twierdziłem, że chcesz zrobić zdjęcie wyłącznie długim czasem i filtrem. Może tak to zabrzmiało, jakbym Cię o to posądzał - ale cóż - padłbyś wtedy ofiarą trwające mody i niejakiego skrótu myślowego. BO, prawdę mówiąc, trochę mi się już nudzą te długie czasy i ruchome chmurki w tonacji b&w, obecne ostatnio w sporej ilości...
Nie mam do Ciebie pretensji, co chcę podkreślić - ale też chcę powiedzieć, że naprawdę uważam, że samymi długimi czasami daleko się nie ujedzie. Jak jest temat, jak jest kadr i dobra kompozycja, jak jest pomysł na obróbkę (niechby i dramatyczną i silną, ale niech będzie interesująca) - to na ogół długi czas już wtedy nie jest taki potrzebny. A bywa, że staje się nawet zbędny.
Nie wszyscy wydają się o tym pamiętać - i tylko tyle. Nie chciałem umniejszać Twoich starań przy robieniu tego zdjęcia, choć akurat mi się niespecjalnie podoba. Ale co innego, że mi się nie podoba, a co innego, że cudze starania ja staram się doceniać.
To tyle tytułem wyjaśnień, jeśli w ogóle były potrzebne. Życzę - bez cienia złośliwości i bez podtekstów - udanych zdjęć.![]()
Wydaje mi się, że lepiej by było, gdyby czegoś(nieba lub wody) było więcej.
Skontaktuj się z nami