Wczoraj podłączyłem na próbę cały sprzęcik , który zakupiłem do mojego studia ... wykonałem kilka fotek testowych i ... rozczarowanie
jedna z lamp świeci bardzo losowo (nie patrzcie na układ lamp i na to, że po zakładałem softa i oktę akurat na te a nie inne lampyukład jest chaotyczny bo zależało mi tylko na sprawdzeniu lamp i wyzwalacza)
przykład
kolejna próba
chodzi mi tą lampę z softboxem obok okty: dwa razy się zaświeciła dwa razy nie
jako wyzwalacza i odbiornika używam chińszczyzny (F&V - http://www.eltec.alpha.pl/produkt.php?id=845 )
odbiornik radiowy ustawiłem na lampie z oktą a dwie pozostałe lampy świecą na fotocelę.
lampa z czaszą na przeciwko okty śmigała za każdym razem... tylko ta lampa z softem miewała zachcianki
softbox do testu był tak ustawiony lekko bokiem (do lampy z oktą) aby światło z okty docierało do fotoceli.
i teraz pytanka:
- czy ten typ tak ma i należy się z tym liczyć?
- a może rozwiązaniem tego problemu będzie dokupić jeszcze jeden taki sam odbiornik i zamontować go też na lampę z softem? ... z tym, że kiedyś słyszałem, że dwa chińskie odbiorniki (nawet identyczne) mogą mieć problem z synchronizacją.
- jak można ten problem rozwiązać?
aaa... wiem, że Pockety są niezawodnewyczytałem to już setki razy ... ale na razie ze względu na cenę nie wchodzą w rachubę
![]()
Szukaj

Odpowiedz z cytatem

Skontaktuj się z nami