Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Domyślnie Neuschwanstein - zamek Ludwiga II.

Witam.
    Tydzień temu podziwiałem takie widoki...
    Może zdjecie tego nie oddaje ale był tak iście bajkowy widok, pełno śniegu (przeszło pół metra), piękne góry tylko jak zwykle czasu zabrakło..

Poniżej zamek Neuschwanstein w Bawarii Ludwiga II.

1. Jeszcze w niewielkich zamgleniach przedpołudniowych...

2. Prosto z puszki.. Ktoś ma pomysł co z tym zrobić???. Jakoś brak mi pomysłu na te duuże ilości śniegu. Niby kadr jako taki, niby motyw jest , ale jakoś nie potrafię tego ugryść..

Będę wdzięczny za porady...
    ps. po weekendzie postaram się o więcej kadrów...

Pozdrawiam...
    D610. 50/1.8D, 24-120/4. www.zbyczo.com

Domyślnie

Kurcze, miales taki swietny obiekt, takie warunki i tylko takie dwa kadry nam pokazesz? Na drugim zdecydowanie za malo zamku, na pierwszym swiatlo u gory kadru niekorzystnie sie odbilo i mz zepsulo troche to zdjecie. Zatem trzymam kciuki za kolejne kadry, na pewno znajdziesz inne, korzystniejsze ujecie.
    Con otro aire... | de noventa | FM2N | Yashica 35 GX | http://malasana.blogspot.com

Domyślnie

Warunki jakie miałem widać na zdjęciu nr. 2: biało, biało i niebiesko... Trzeba było chodzić w okularach przyciemnianych , tak waliło po oczach,,, na śnieg ledwo można było patrzeć..
    Oczywiście mam jescze dużo ujęć samego zamku, przeszło 200 szt.. niestety z drugiej strony zamek jest restaurowany i zakryty rusztowaniami i siatką..

poniżej kolejny, podobny kadr do pierwszego zdjęcia, nieco szerzej..

3.
    technikalia: 1/160s; F9; ISO 200; EV +0,3; 66mm, UV, szara połówka Cokin.

Domyślnie

Cudne miejsce, w zimie wygląda bajkowo.

Domyślnie

jeny.... sliczna miejscówka!

jedynka byłaby dla mnie fajniusia, tylko ten prószący śnieg z nieba mnie rozprasza...

ech... dawno nie widzialam tyle sniegu (na żywo)...
    one shot a day keeps the doctor away

http://www.fotosia.blogspot.com

Domyślnie

W aktualnym stanie 3, ale...

Szkoda troche, bo miejsce fantastyczne.
    seek & destroy
    Tyle masz talentu, ile zdolasz go udzwignac...

Domyślnie

ładne miejsca ale fotki sa zbyt jasno obrobione przez co brak wyeksponowanie szczegółow pewnych partii zdjęć np.zielonych iglastych drzew lub tez mozna przyciemnic pewne fragmenty skał otaczajacych zamek, oraz przyciemnic sam zamek nie bedzie tak się zlewał z tłem - sprawdziłem da się

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez harb Zobacz posta
    ładne miejsca ale fotki sa zbyt jasno obrobione przez co brak wyeksponowanie szczegółow pewnych partii zdjęć np.zielonych iglastych drzew lub tez mozna przyciemnic pewne fragmenty skał otaczajacych zamek, oraz przyciemnic sam zamek nie bedzie tak się zlewał z tłem - sprawdziłem da się
    Na zdjeciu nr 3, zamek ściemniłem o ok 50 % od orginału,, co do jasności to widac jak było po zdjęciu nr 2.
    Harb nie krępuj się, dawaj swoją wersję..

kulten
    Gość

Domyślnie

Kolorystycznie bardzo widzą mi się te zdjęcia. Od strony kadru mniej, sposób dobrania kompozycji wolałbym inaczej, ale też być może się nie dało, nie wiem, nigdy tam nie byłem . Ale miejsce nad wyraz urokliwe.

Domyślnie

Niesamowite miejsce... śnieg wprowadza dodatkowa bajkowość.
    Z uwag to popieram Malasane.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów