Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 16

Wątek: portret

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Leszczyny/Rybnik/Gliwice

Domyślnie portret

Witam
    To jest moje pierwsze foto wstawione na forum. Bardzo porszę o opinie i ewentualne sugestie

D80 + N 24-85 + N 50 1,8 + coś jeszcze by sie znalazło

Domyślnie

Kompletnie nieostre, do kosza.

Domyślnie

uuu - wzrok tęskniący za ostrością
    D..., F... i cała masa szkła

Domyślnie

Nawet jesli byloby ostre to brak mi konkretnego kontrastu, takie szarobure. Ale nie zniechecaj sie tylko działaj. Duzo oglądaj a potem poprobuj własne kompozycje.
    Nadszedl ten dzien kiedy opuscilem swiat elek i korpusow z logo C ... Powitalem korpus Nikona
    Nikon 1800 (s)

Domyślnie

Bez exifa to nawet nie ma co poradzić, żeby było lepiej. Próbuj dalej!
    Z pozdrowieniami,
    Ink.
    Instagram

Witusch
    Gość

Domyślnie

Moja sugestia jest taka (oczywiscie mogloby byc ostrzej):

Domyślnie

30 sekund w PSie - gdybys wrzucił kolorowe i ostre można podłubać więcej

Domyślnie

Mi to wygląda przede wszystkim na FF obiektywu lub pomyłkę autofocusa. Jednak stawiam na FF, bo skoro autor publikuje jedno zdjęcie (zakładając nawet, że był to spacer - to na bank było ich więcej) to można przyjać, że jest to jego zdaniem takie które w największym stopniu wydaje mu się "dobre" - zatem skoro ta ewidentna nieostrość, która nie jest wynikiem pp (ostrość na tym zdjęciu jest), załapała się na pierwsze miejsce, to można domniemać, że nieostrych fotek jest więcej.

Po drugie mimo agresywnego wyostrzania Witusch'a zdjęcie ma nieakceptowalną ostrość tam gdzie ostrość mieć powinno.
    Z pozdrowieniami,
    Ink.
    Instagram

Domyślnie

Gubia sie szczegoly we wlosach.. taka jedna plama ciema wychodzi. Szkoda, bo mogloby ladnie grac z tym futerkiem. No i retusz tech roznych dodatkow na nosie.
    Nadszedl ten dzien kiedy opuscilem swiat elek i korpusow z logo C ... Powitalem korpus Nikona
    Nikon 1800 (s)

Witusch
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Inkognito Zobacz posta
    mimo agresywnego wyostrzania Witusch'a zdjęcie ma nieakceptowalną ostrość tam gdzie ostrość mieć powinno.
    Agresywne, bo na pliku 190kb, wszystko co zrobisz bedzie agresywne To byla jedynie proba ratowania, tego co jest (autor prosil o sugestie), niewatpliwie zdjecie nalezaloby zrobic jeszcze raz, zeby zamiast ostrego futerka, ostre byly oczy.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów