Szukaj
uuu - wzrok tęskniący za ostrością![]()
D..., F... i cała masa szkła
Nawet jesli byloby ostre to brak mi konkretnego kontrastu, takie szarobure. Ale nie zniechecaj sie tylko działaj. Duzo oglądaj a potem poprobuj własne kompozycje.
Nadszedl ten dzien kiedy opuscilem swiat elek i korpusow z logo C ... Powitalem korpus Nikona
Nikon 1800 (s)
Bez exifa to nawet nie ma co poradzić, żeby było lepiej. Próbuj dalej!
Moja sugestia jest taka (oczywiscie mogloby byc ostrzej):
![]()
30 sekund w PSie - gdybys wrzucił kolorowe i ostre można podłubać więcej![]()
Mi to wygląda przede wszystkim na FF obiektywu lub pomyłkę autofocusa. Jednak stawiam na FF, bo skoro autor publikuje jedno zdjęcie (zakładając nawet, że był to spacer - to na bank było ich więcej) to można przyjać, że jest to jego zdaniem takie które w największym stopniu wydaje mu się "dobre" - zatem skoro ta ewidentna nieostrość, która nie jest wynikiem pp (ostrość na tym zdjęciu jest), załapała się na pierwsze miejsce, to można domniemać, że nieostrych fotek jest więcej.
Po drugie mimo agresywnego wyostrzania Witusch'a zdjęcie ma nieakceptowalną ostrość tam gdzie ostrość mieć powinno.
Gubia sie szczegoly we wlosach.. taka jedna plama ciema wychodzi. Szkoda, bo mogloby ladnie grac z tym futerkiem. No i retusz tech roznych dodatkow na nosie.
Nadszedl ten dzien kiedy opuscilem swiat elek i korpusow z logo C ... Powitalem korpus Nikona
Nikon 1800 (s)
Skontaktuj się z nami