Close

Strona 1 z 6 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 54

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Kaleid
    Gość

Domyślnie Nikon Capture 4.2 update juz dostepny

Update do wersji 4.2 mozna pobrac ze stron Nikona:

ftp://kW2c8d8VaU:[email protected].../NCap42uen.exe

[ Dodano: Wto Lut 08, 2005 7:33 pm ]
    Pierwsze wrazenia: D-lightning ktory jest zamiast digital DEE jest chyba lepszy. Kolorowy szum nie wylazi tak bardzo przy rozjasnianiu cieni.

No i mamy tez *******ki w styly b&w i sepia

Domyślnie

A mi się nie chce instalować
    There is a newer version of Nikon Capture currently installed. This updater will now quit. This updater will only on versions of Nikon Capture previous to version 4.

Aaalleee osssooo chooociiiii?... Mam 4.1.2, kilka razy już updatowałem i zawsze było OK. A teraz ZONK!
    D70 | Nikkor 18-70 f/3.5-4.5G DX | Sigma 70-300 f/4-5.6 II | Nikkor 50 f/1.8 D | SB-600

Domyślnie

Sciagam, instaluje, nadzieja i rosnie i.... Nikon g***o zrobil w sprawie obrobki NEFow z CP5400.
    Poniewaz to forum publiczne i kultura musi byc, to nie napisze slow, ktore cisna mi sie na usta. Ale dla mnie to jest niepowazne podejscie do klienta... chyba, ze sa klienci wazniejsi (D70 i pochodne) i klienci g***o warci (CP5400 i pochodne).
    Dziekuje postoje z taka firma.

Kaleid
    Gość

Domyślnie

A co mial zrobic w sprawie obrobki NEFowz z 5400 ?

Domyślnie

Uruchomienie D-Lightning (byłe digital DEE) generalnie koszmarnie spowalnia ustawianie balansu bieli. A poza tym po cichutku doinstalowało mi Nikon Message Center - łączy się skubany nieproszony z internetem. Na szczęście można go wyinstalować.
    Poza tym uwzględniono uwagi Admina - działa undo.
    PS. Zauważyłem, że D-lightning działa nie tylko z jpegami Nikona, ale z innymi również.

[ Dodano: Sro Lut 09, 2005 09:55 ]
    Cytat Zamieszczone przez Kaleid
    Pierwsze wrazenia: D-lightning ktory jest zamiast digital DEE jest chyba lepszy. Kolorowy szum nie wylazi tak bardzo przy rozjasnianiu cieni.
    Pomyłka - NC 4.2.0 generalnie redukuje szumy w cieniach - widać zasadniczą różnicę, gdy otwierasz tego samego NEFa w NC i w Gimpie (służę przykładami). Prawdopodobnie za chwilę pojawi się następny firmware tłumiący szumy z matrycy
    Pozdrawiam,
    Krakus
    D70|kit|N AF50/1,8|N AF 70-210/4-5,6|N AF 85/1,8|SB-800

Domyślnie

U mnie sie nie instaluje i wywala błąd 5006. Na wersję 4.1.3, XP z SP1.

Rayden
    Nikon D70_18_70_1GB_256MB_Torba Sony
    FOTOGALERIE

Kaleid
    Gość

Domyślnie

Pomyłka - NC 4.2.0 generalnie redukuje szumy w cieniach - widać zasadniczą różnicę, gdy otwierasz tego samego NEFa w NC i w Gimpie (służę przykładami). Prawdopodobnie za chwilę pojawi się następny firmware tłumiący szumy z matrycy
    Faktycznie...teraz tez to zauwazylem. Szumy z RAWa otwartego w NC 4.2 sa wyraznie nizsze nizsze niz otwarte NC 4.1 (kolorowy szum...zostaje sam monochromatyczny) A dziwisz sie? Szumofoby jęczą to firma sie dostosowuje

Domyślnie

Jak sie ma nowy kaptur w porownaniu z nowym camera raw + fotoszopa? oplaca mi sie zainstalowac wersje 4.2 tylko dla odszumiania i D-Lightning skoro potem i tak zapis do nieskompresowanego tiffa i photoshop?
    c2h5oh
    |Bessa Voigtländer|Zenit 11|Kiev 4m|D70|T28-75|SB800|055PROB
    http://www.lisiewski.info | http://modna.pl | http://giery.eu

Domyślnie

Dzisiaj robilem wydruk bezposrednio po obrobce w NC 4.2 (drukarka Epson R300). Jestem bardziej niz zadowolony. Gdyby jeszcze odrobine Nikon pomyslal nad precyzyjnym obrotem zdjecia oraz jego kadrowaniem i powoli zblizy sie do narzedzia kompletnego. Brakuje tez wsadu, co powoduje ze wielu z nas i tak korzysta z uzupelnienia w postaci psuja. Wracajac do wydruku. Przeprowadzilem doswiadczenie. Zdjecie wydrukowane bezposrednio z NC zachowuje bardzo dobrze BB, ostrosc i generalnie jest duzo bardziej zblizone do tego co widze niz poddane dodatkowej obrobce w psuju. Juz wrzucenie go do PS'a powoduje widoczna utrate ostrosci. Oczywiscie PS to narzedzie niezwykle rozbudowane i jesli cos nas w nim nie zadowala, mozemy miec pretensje jedynie do siebie, ale jak wspominalem, NC 4.2 bardzo milo mnie zaskoczyl.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mkycler
    A mi się nie chce instalować
    There is a newer version of Nikon Capture currently installed. This updater will now quit. This updater will only on versions of Nikon Capture previous to version 4.

Aaalleee osssooo chooociiiii?... Mam 4.1.2, kilka razy już updatowałem i zawsze było OK. A teraz ZONK!
    jak kilka razy 4.0 prawie natychmiast 4.1 i 4.1.2 no tak to trzy.
    bez problemu na 4.1.3. Przeciez wyraznie jest "_update".
    W instalce pisze jeszcze dodatkowo ze to update - i że klucze od wersji
    nizszych nie są kompatybilne dla wersji 4.2 jako pierwszej instalki - należy zainstalowac
    4.2 na na wersji niższej... (ci durni amerykanie)
    Może dam inny link: http://www.nikonusa.com/software/qw222/NC42_up.zip

PS.
    noise reduction - jest powalajaco szybki zauważyliście ?

Strona 1 z 6 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów