Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14

Domyślnie przedblyski po ??

Bawilem sie dzisiaj Sigma EF-500 DG ST i troszke zaskoczyla mnie jedna rzecz mianowicie przy ustawieniu aparatu na Red Eye Reduction lampa strzela trzy przedblyski przed zrobieniem zdjecia to jeszcze jakos potrafie sobie wytlumaczyc ... zastanawia mnie tylko czemu po wykonaniu zdjecia znowu lampa robi trzy przedblyski ?
    D200 , Sigma 10-20 mm f/4-5.6 EX DC HSM , 18-50mm f2.8 EX DC Macro HSM , Sigma 70-200mm F2.8 EX APO HSM , SIGMA EX Apo Tele Converter 1,4 , Nikkor 105mm F2.8G IF-ED AF-S VR

Domyślnie

jak to czemu!!!

najpier wylacza czerwone oczy a jak juz zrobisz zdjecie to wlacza je spowrote :P

a tak na powaznie to nie mam pojecia ale rozumie ze tylko na tej lampie tak ma

Domyślnie

Na forum bylo kilka watkow na temat EF-500 DG ST, sledzilem je wszystkie, sam zreszta mialem ta lampe (oddalem bo nie dzialala jak trzeba) i sadze ze ta lampa to szajs bo kazdy ma z nia jakies problemy

Domyślnie

czemu po wykonaniu zdjecia znowu lampa robi trzy przedblyski ?
    po wykonaniu zdjęcia to nie przedbłyski a pobłyski
    MarcinWilk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fridrih
    Na forum bylo kilka watkow na temat EF-500 DG ST, sledzilem je wszystkie, sam zreszta mialem ta lampe (oddalem bo nie dzialala jak trzeba) i sadze ze ta lampa to szajs bo kazdy ma z nia jakies problemy
    dla mnie naswietla wystarczajaco dobrze a ze po zdjeciu tez pyka to juz akurat najmniej przeszkadza zdjeciu ... pytalem tak z ciekawosci
    D200 , Sigma 10-20 mm f/4-5.6 EX DC HSM , 18-50mm f2.8 EX DC Macro HSM , Sigma 70-200mm F2.8 EX APO HSM , SIGMA EX Apo Tele Converter 1,4 , Nikkor 105mm F2.8G IF-ED AF-S VR

Domyślnie

generalnie to nie ma znaczenia ale jak focisz slub w kosciele to troche kiepsko a jesli tak sie dzieje czesto to drugi komplet akumulatorow polecam

Domyślnie

Normalne to to nie jest, ale jesli blyska tez kiedy trzeba to nie ma problemu Pewnie cos na stykach laczy albo nie.
    Pozdrawiam,
    Paweł
    Mój Instagram

Domyślnie Re: przedblyski po ??

Cytat Zamieszczone przez ghost_rider
    Bawilem sie dzisiaj Sigma EF-500 DG ST i troszke zaskoczyla mnie jedna rzecz mianowicie przy ustawieniu aparatu na Red Eye Reduction
    A po co tak ustawiasz? Ciężko z zewnętrzną lampą zrobić zdjęcie z efektem czerwonych oczu.Mnie się jeszcze nie udało.
    Jacek

Domyślnie

a mi tak. z duzej odległości - na teleobiektywie. ale to sprawa kąta. W tym przypadku był mały. Ale włączenie redukcji czerwonych oczu nic by nie dało. Dla mnie to bezuzyteczne - jak napisał chalzen. może z lampka wbudowaną tak. Ale ona ma taką moc ze te przedbłyski ją chyba rozładowują?
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie Re: przedblyski po ??

Cytat Zamieszczone przez chalzen
    Cytat Zamieszczone przez ghost_rider
    Bawilem sie dzisiaj Sigma EF-500 DG ST i troszke zaskoczyla mnie jedna rzecz mianowicie przy ustawieniu aparatu na Red Eye Reduction
    A po co tak ustawiasz? Ciężko z zewnętrzną lampą zrobić zdjęcie z efektem czerwonych oczu.Mnie się jeszcze nie udało.
    jak podpinasz cos nowego pod aparat to nie ustawiasz na wszystkie mozliwe sposoby ? ciekawski jestem i musialem sprawdzic

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów