Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 16
    Oszczędny w słowach Awatar TYPEK
    Miasto
    Dublin, Ireland

Angry wyblakłe kolory

Co robie nie tak, że kolory na wyświetlaczu aparatu są wspaniałe i zdjęcie wygląda tak jakbym chciał? Po wrzuceniu do kompa kolory są wyblakłe i co wiecej nie da rady ich doprowadzić do takiego stanu jak w aparacie. wiem że nie jest to kwestia ustawień monitora. Mojego laptopa podłączam przez HDMI do TV Lcd. I też nie jest to.Zabieram karte i wrzucam na kompie kolegi dalej to samo. Gdzie sie zamotałem i co jest nie tak????

Domyślnie

Sprawdz w ustawieniach kolorow w aparacie daj nasycone... na monitorku oszukuje mega mega bardzo;/ kazdego to denerwuje ale da sie zyc... jak dasz wieksze nasycenie kontrast to na wyswietlaczu nie bedzie praktycznie zmian a na kompie beda b.duze zmiany jak nie rozumiesz to napisz a zaraz ktos ci wytlumaczy jak, bo ja tylko na sek tu dzis wpadlem

Pzdr.
    REMONT

Miasto
    Dublin, Ireland

Domyślnie

mam ustawione kolory żywe z maxymalnym nasyceniem

Domyślnie

1. Co masz ustawione w puszce: Adobe RGB czy sRGB?
    2. Na zwykłym laptopie moga być problemy z odtworzeniem kolorów. Trzeba sprawdzić na stacjonarnym, przy czym monitor musi mieć przynajmniej możliwość ustawienia sRGB. Wtedy ustawić sRGB w aparacie i na monitorze, i dopiero można coś porównywać.

Domyślnie

Hmmm, a może robisz w nefach i otwierasz to potem w Lightroom?
    D90|S17-50|N35 1.8|N50 1.8|S70-200|SB600|tanie studyjne klamoty
    10zł miesięcznie na jakąś fundację na rzecz dzieci - świata nie zbawisz, a kogoś uszczęśliwisz.

Domyślnie

Jaki format, jakie pliki, jaki soft, jakie ustawienia? Podaj te informacje i zadaj pytanie jeszcze raz. Teraz możemy tylko wróżyć.
    Pozdrawiam! Marcin fotoblog fotografia
    F100,D700,D80 | N 35/2D 50/1.4D 105/2.8D 24-85G 35-70/2.8D 75-150/3.5AiS | Σ 12-24 70-300 | Sonnar 300/4 | Soligor 135/2.8 | SW 150/750 | SB-800/400 | LS-2000 | HEQ5

Miasto
    Dublin, Ireland

Domyślnie

Zdjecia na aparacie nikon d 90 ustawione Adobe RGB zazwyczaj robie jpg

Domyślnie

To na zwykłym laptopie, który pokrywa gdzieś ca 50-60% przestrzeni Adobe, pięknych kolorków nie zobaczysz.

Domyślnie

A jeszcze dochodzi fakt , że każda przeglądarka wyświetla inaczej
    D300s,T17-50,SB-800

Domyślnie

Kalibracja monitora a jeśli chcesz mieć w 100% to co na wyświetlaczu to polecam mac

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów