Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14

Domyślnie W zasadzie debiut...

Ostatnio trochę tutaj początkujących, więc się "podczepię".

Bardzo proszę o krytykę i o ile to nie stanowi problemu - konkretne rady jak zaradzić problemom.
    To moje pierwsze w życiu zdjęcia z wykorzystaniem, bardzo prostego, osprzętu błyskowego. W temacie raczkuję, w obróbce też pewnie znajdziecie niedociągnięcia. Proszę o ocenę tej pracy.

Trzy różne zdjęcia z jednej sesji. Różnią się bo chciałem posłuchać czegoś na temat każdego "podejścia".
    Nie do końca wiem czy dobra kategoria...

Z góry dziękuję i pozdrawiam
    C5D

Domyślnie

Kategoria bardziej portretowa. Zdjęcie w środku według mnie naprawdę ciekawy portrecik, na pierwszym zdjęciu troszkę za ciasno, wolał bym zobaczyć całe ręce modelki - rada 2-3 kroki w tył :P.

Domyślnie

Ładna modelka z potencjałem... Ciekawe rysy twarzy. O odległości modela od tła już słyszałeś 'wyżej'. Przy obróbce musisz pamiętać o tym co chcesz uzyskać. Na 1 i 2 'wyjarałeś' lub wybieliłeś za bardzo ( to drugie bardziej prawdopodobne ) oczy. Mógłbyś jeszcze popracować na cieniem w okolicach nosa.

Pzdr.

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Lodz - Southampton

Domyślnie

Witam

Generalnie bardzo udany debiut.

POzdrawiam,
    Pawel
    D80, N18-70 kit, S30/f1.4

Domyślnie

1 żółto
    2 trupio
    3 może być
    żadne do tego działu nie pretenduje

Arrow

Na prośbę Autora przesuwam do "portretu".

A co do zdjęć - wg mnie debiut bardzo udany. Nie zgadzam się, że drugie "wyjarane" (jak to barwnie ujął jeden z przedmówców ) Wielu autorów preferuje kontrastową obróbkę i wychodzi to bardzo ładnie. W tym przypadku cień na policzku nie występuje na twarzy nigdzie więcej, przez co całość rzeczywiście podkreśla kształt czaszki (zwłaszcza z tymi ciemnymi powiekami) - więc widzowie łącząc to z bladością powiedzą "trupio".

Domyślnie

nie chcę nic mówić ale Andy_O dawno zdjęć nie zamieszczał

Domyślnie

1. Mimika kompletnie nie pasuje do gestu rak.
    2. Nie podoba mi sie to wybielenie -- nie ze trupio, tylko za bardzo odstaje od tego zacienionego policzka...
    3. Jakos nie mam zdania. Ani nic na tak, ani nic na nie.

Generalnie wszystkim (no moze na .1 mniej), przydalby sie porzadniejszy retusz (brwi, rzesy, makijaz, delikatne nierownosci skory).
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stig Zobacz posta
    Generalnie wszystkim (no moze na .1 mniej), przydalby sie porzadniejszy retusz (brwi, rzesy, makijaz, delikatne nierownosci skory).
    Chodzi Ci Stig o zwiększenie "deifnicji" poszczególnych "elementów"? Możesz zasugerować jakieś PSowe narzędzie/technikę?

pozdr.
    C5D

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez venice Zobacz posta
    Chodzi Ci Stig o zwiększenie "deifnicji" poszczególnych "elementów"? Możesz zasugerować jakieś PSowe narzędzie/technikę?
    Wszystkie jakie znasz (potrafisz uzywac), zeby osiagnac zalozony efekt. Najpierw jednak musisz sam wiedziec co dokladnie trzeba zrobic, i dopiero do tego dobierac narzedzia oraz techniki.
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów