Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 21

Wątek: Dobry statyw

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Robson_87 Zobacz posta
    http://www.digital24.pl/product_info...oducts_id=2987
    .....
    Wiecie moze czym roznia sie glowice manfrotto 804rc od 808rc, warto doplacic roznice?
    804 jest sporo mniejsza i lżejsza od 808. Czy warto dopłacać? Zależy jakie kryterium przyjąć. Kolega ma 804 ja 808 kolegi jet jakby bardziej plastikowa. Moja to praktycznie sam metal nie licząc gumy na pokrętłach (tych samych co w mniejszej siostrze) Jest też wyższa. Dla mnie wadą 804 był system mocowania albo raczej ryglowania płytki. Podpinając puszkę i 80-200 przez mocowanie statywowe obiektywu i po przekręceniu w pozycję pionową odległość miedzy gripem a tym "cynglem" bezpiecznikiem wynosiła mniej niż 1mm. Nie chcąc odrapać gripa kupiłem większą.
    System NIKON + statyw nie taki już rozchwiany aby to udźwignąć
    Pozdrawiam Marek

Domyślnie

Za tą kwotę proponowałbym MF 055XPROB + 486 RC2 (kulowa).
    Ja osobiście wole kulowe.
    Nie potrzebuje aż takiej dokładności, bardziej zależy mi na szybkości operowania taką głowicą.

Pomyśl też jeszcze nad firmą Benro, np:
    -A-298n6
    -A-358n6
    i do tego głowica np: BH-2, BH-0 lub PH-63.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mini21 Zobacz posta
    Za tą kwotę proponowałbym MF 055XPROB + 486 RC2 (kulowa).
    Jestem za.

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Kędzierzyn-Koźle

Domyślnie

[QUOTE=mini21;1162106]Za tą kwotę proponowałbym MF 055XPROB + 486 RC2 (kulowa).

Sam ostatnimi czasy się zastanawiałem nad zakupem statywu i głowicy. Miałem okazję sprawdzić powyższy, po czym go kupiłem i powiem Ci jedno - mi wystarczy on na całe życie bo jest super,a sam również preferuję fotografię krajobrazu.
    D300s/S10-20/Manfrotto 055XPROB+486RC2/Marumi/Lowepro

Domyślnie

Zestaw z 808 ma jedną wadę - za ciężki do długich wypadów terenowych mz. No chyba, że ktoś lubi się sprawdzać to tak - więcej wad nie widzę

Domyślnie

panowiem powiem wam tak..po co szybka glowica skoro ja preferuje robienie zdjeci jakis starych budynkow..czyli obiektow ktore sie nie poruszaja

Domyślnie

ja rowniez szukalem i moj wybor padl na taki zestaw MF 055XPROB + 488 RC2.
    Niedlugo zakupie taki zestawik, wole 488 gdyz moze zdarzyc sie pstrykniecie panoramki a w 488 jest to znacznie ulatwione
    Sony A7R III / Sony 85mm 1.4 G master / Quadralite Atlas 600
    www.facebook.com/jasinskifoto
    www.instagram.com/marcinjasinskiphoto

Domyślnie

Czy głowiece kulkowe maja jakas blokade na "domyslne" ustawienie? tj czy kazda ma, bo domyslam se ze ta za kilka setek maja kazda mozliwa blokade.

Swoja droga http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=22676 ciekawy zestaw ktory zszedł z ceny od czasu pisania tego testu.

Domyślnie

Czy głowiece kulkowe maja jakas blokade na "domyslne" ustawienie? tj czy kazda ma, bo domyslam se ze ta za kilka setek maja kazda mozliwa blokade.

Swoja droga http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=22676 ciekawy zestaw ktory zszedł z ceny od czasu pisania tego testu.

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów