Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11
    Gaduła Awatar manfred
    Miasto
    Góralem jestem i nikt kto ma okowite nie jest mi obcy

Domyślnie Radiowy wyzwalacz lamp FotoTip

Witam serdecznie mam pytanko czy ktoś używa takiego wyzwalacza Uniwersalny, radiowy wyzwalacz lamp błyskowych z gorącą stopką, z możliwością zamocowania na statywie + 3 odbiorniki. Chciałbym wyzwalać SB-800, Metz 32 MZ3 oraz minoltowska lampa 5600HSD ot taka zbieranina. Za wszekie uwagi serdeczne dzięki http://www.allegro.pl/show_item.php?item=565028729
    Ostatnio edytowane przez manfred ; 04-03-2009 o 18:19

Domyślnie

z tego co pamietam to na ten temat juz bylo wiele razy, poczytaj TU

wiele osob uzywa tych chinskich wyzwalaczy
    I'm a photographer, I make people immortal. What's Your superpower?

Domyślnie

A Ty jakich używasz i jakie byś polecił do powiedzmy 400 zł. Zależy mi na tym zeby osiagać czasy 1/250. Obawiam się jeszcze w tych chińczykach takich przypadków jakie były opisane w Twoim linku: samowyzwalanie się lamp lub losowy wybór odbiornika przez nadajnik.
    D300+MB-D10| N18-55 | 35/1.8 | 50/1.8 | SY85/1.4 | SB-900 | Flipside 400 | MF 055XPROB | 2x YN 560 | RF-602 | F&V |

Domyślnie

Zbigniew,
    czytam sobie właśnie artykuł Twojego autorstwa, którym sprawiłeś mi niemałą przyjeność. Jeżeli mogę tak trochę OT, to mógłbyś napisać jakich filtrów użyłeś na sabiny, by uzyskać tak intensywne barwy? Zakładam, że były to filtry z próbnika firmy Lee lub podobne.
    alexanderkozłowski ::: Nasza... Strona

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez alexkoz Zobacz posta
    Zbigniew,
    czytam sobie właśnie artykuł Twojego autorstwa, którym sprawiłeś mi niemałą przyjeność. Jeżeli mogę tak trochę OT, to mógłbyś napisać jakich filtrów użyłeś na sabiny, by uzyskać tak intensywne barwy? Zakładam, że były to filtry z próbnika firmy Lee lub podobne.
    Olek watki Ci sie chyba pomieszaly co?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez AdamoN Zobacz posta
    A Ty jakich używasz i jakie byś polecił do powiedzmy 400 zł. Zależy mi na tym zeby osiagać czasy 1/250. Obawiam się jeszcze w tych chińczykach takich przypadków jakie były opisane w Twoim linku: samowyzwalanie się lamp lub losowy wybór odbiornika przez nadajnik.
    Jesli chodzi o mnie to ja uzywam taniego chinola z alledrogo tzw. PT-04 (takiego z gniazdkiem pc)
    Szczerze mowiac to nie mialem jeszcze sytuacji zeby lampa nie blysnela jak miala blysnac,
    ale poki co robilem fotki jedynie w pomieszczeniu. Zdaza sie za to ze wyzwalacz pusci serie blyskow,
    ot tak bo tak sobie wymyslil w danym momencie

W tych 400 powinienes (o ile dobrze kojarze ceny) kupic wyzwalacz 1 kanalowy Powerluxa,
    nastepne w kolejnosci (cenowo) sa chyba Skyporty Elinchroma
    (przed tzw. kryzysem komplet kosztowal troche ponad 500).
    Pozniej to juz chyba slynne Pocket Wizardy

Domyślnie

ja zamówiłem swoje na ebaju - http://cgi.ebay.co.uk/4-Channel-Wire...3A1|240%3A1318, zanim jeszcze funt tak podrożał - przesyłka z Hong Kongu za free wiec za całość zapłaciłem 130zł a na pierwszy rzut oka widać że są dużo solidniej wykonane niż te z aukcji którą wkleiłeś. Jeżeli masz konto na ebaju to długo sie nie zastanawiaj

Domyślnie

Ja używałem przez chwilę zestawu chińczyków RF 616 (nadajnik) i RD 616 (3 odbiorniki) i nic dobrego o nich powiedzieć nie mogę. Ilość udanych (błysnęły 3 lampy) wyzwoleń w pomieszczeniu była w mniejszości.
    Teraz robię podejście do Powerluxa.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sote Zobacz posta
    Olek watki Ci sie chyba pomieszaly co?
    fakt, chciałem to napisac w tym wątku. Sorry za zamieszanie.
    Ostatnio edytowane przez alexkoz ; 06-03-2009 o 13:34
    alexanderkozłowski ::: Nasza... Strona

Domyślnie

ja używam drugiego nadajnika po pierwszy padł niespodziewanie, ale po za tym to wszystko w porządku działają należycie używam ich w jaskiniach jurajskich moje się nazywają phottix i są identyczne jak te co pokazał DZIUR
    mam cztery odbiorniki i jeden sprawny nadajnik

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów