Poniżej przedstawiam mały test porównawczy.
http://www.dominika.gizmo.pl/Sony_vs...0_internet.htm
Szukaj
Poniżej przedstawiam mały test porównawczy.
http://www.dominika.gizmo.pl/Sony_vs...0_internet.htm
Ostatnio edytowane przez Andy_O ; 04-03-2009 o 17:30
Jakub Kaniuka
Porównywać poziom szumów przy innych ekspozycjach w alfie i d90?? Phi. O Kant d*** można potłuc taki test.
Pozdrawiam, Kuba
Hmmm ... w tescie mowa o A900 (zakladam, ze 'literowka'), ale po stwierdzeniu, ze oba aparaty maja Live View, dalem sobie spokoj (a700 nie ma trybu LV).
Rzeczywiście z tym Life View mały zonk wyszedł.
Jeśli chodzi o porównywanie szumów, to zdjęcia zostały zrobione przy tej samej przysłonie, i innych takich samych ustawieniach, czas naświetlania pozostawiłem taki, jak zmierzył swiatłomierz aparatu, co wydaje mi się obiektywne. W praktyce nikt nie będzie jednym aparatem mierzył światła a innym naświetlał, więc taki sposób uznałem za najbardziej obiektywny.
Jakub Kaniuka
Na zdjęciu wyraźnie jest przedstawiony korpus A700, to gdzie ta literówka?!
Chyba masz problem z właściwą interpretacją tekstu domyślnego, bo jeśli jest napisane, że "Duży rozmiar oraz doskonałą rozdzielczość docenia się również przy podglądzie na żywo, czyli Live View, gdyż Nikon daje nam taką możliwość" to można wyrażnie wywnioskować, że Sony takowego nie posiada!
Brawo dla autora testu za chęci i wykonanie testu dającego podstawowy pogląd na różnice w tych dwóch aparatach.
Pozdrawiam
Piotr
Najpierw czytać, potem oskarżać.
Ale to już nie jest porównanie szumów, tylko porównanie działania automatyki aparatu.Duży rozmiar oraz doskonałą rozdzielczość docenia się również przy podglądzie na żywo, czyli Live View, gdyż obydwa modele dają nam taką możliwość.
Proponuje poczytać testy na optycznych i na fotopolis i zrobić coś w ten deseń.
"Am Anfang schaute ich mich um, konnte aber den Wagen, von dem ich träumte, nicht finden. Also beschloss ich, ihn mir selber zu bauen." F.Porsche
Te testy czytam od wielu lat, ale dziękuję za wszelkie uwagi.
Będą pomocne przy kolejnych testach.
Jakub Kaniuka
mcl napisał:
Najpierw czytać, potem oskarżać.
Cytat:
Duży rozmiar oraz doskonałą rozdzielczość docenia się również przy podglądzie na żywo, czyli Live View, gdyż obydwa modele dają nam taką możliwość.
Nie wiem skąd wziąłeś ten cytat, ale ja w swoim poscie wkleiłem skopiowany fragment tekstu, z testu dostępnego pod linkiem podanym przez www_cyfrowe_pl w swoim poscie. A nie sądzę, żeby link wyświetlał dwa różne teksty.
Pozdrawiam
Piotr
To może w ramach sprostowania, bo koledzy się zaraz pokłócą.
Był błąd dotyczący life view, lecz szybko został poprawiony.
Co do reszty treści chyba nie ma zastrzeżeń i mam nadzieję, że komus choć trochę przybliżyłem wady i zalety tych luster.
Jakub Kaniuka
Skontaktuj się z nami