Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 16 z 16

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

ja "ustrzeliłem" na alledrogo (600 zł) sigmę 70/2,8 - i jestem b. zadowolony.... tyle że do robala trzeba blisko podejść...
    Ostatnio edytowane przez saper ; 11-03-2009 o 18:28
    cyfrowo i analogowo

Domyślnie

A co powiecie o Sigmie 105? Lepszy jest Tamron?
    Moja fotografia to moja rzeczywistosc.. powiew powietrza, ktory mnie inspiruje, nakarmia mnie, ekscytuje, uspokaja mnie i dlatego najlepszy dzien, nie jest tym, gdzie wszystko poszlo dobrze, tylko taki, ktory zostawil piekne wspomnienie w twoim zyciu.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mekano Zobacz posta
    A co powiecie o Sigmie 105? Lepszy jest Tamron?
    Moim zdaniem optycznie lepszy jest Tamron
    Nikon, Nikkory, Sigmy... i Tamron
    wigi.pl

Domyślnie

Mialem Tamrona 90 i naprawde polecam to szklo. Pozbylem sie TYLKO dlatego, ze wlasciwie przestalem scigac potwory

Domyślnie

- w makrofotografii jeśli ostrość ma być tam, gdzie ma być, to trzeba ją ustawiać albo ręcznie, albo w trybie MF, albo bez AF
    - z powyższego względu do praktycznie każdej dziedziny makro (i do portretu) cudownie nadaje sie manualny Micro-Nikkor 105 mm f/4
    Nikoniarz-majsterkowicz

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Zielona Góra

Domyślnie

Zdecydowanie mogę polecić do makro w miarę taniego (350-500zł allegro) nikkora-micro 55 2.8 z odwzorowaniem 1:2, szkło jest oczywiście manualne ale to w niczym nie przeszkadza. Oczywiście zbliżeń czułek robalków tym nie zrobi, ale do wszystkich pozostałych spraw szkło naprawdę daje radę

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów