Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 15

Wątek: kobieta

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Dziękuję bardzo za konstruktywność, bo to mnie buduje.

Co do kadru, może faktycznie lepiej byłoby odrobinę ciaśniej..
    Chciałam w jakiś sposób zaprzeczyć krótkiej ogniskowej - że jednak da się zrobić w niej ciekawy portret, który nieco różni się od tego 50-80mm. Nie wiem czy wyszło. Widzicie jakieś przerysowania? Mnie ciężko to ocenić..
    Nie jestem zwolennikiem wyrzucania części ciała ze zdjęcia, więc ramię zostanie, mnie nie przeszkadza.

A oddzielną sprawą jest treść.. i tutaj iya dziękuję za komentarz. Bo tak naprawdę zdjęcie bez treści nie liczy się w żaden sposób technicznie. Może bezpośrednio tęsknota pokazana nie jest, ale tytuł sugeruje emocja, które autor chciał wyciągnąć ze zdjęcia.
    Oczywiście, możnaby wpleść tu sciekającą po policzku łzę, pustą drogę i spoglądającą w dal postać. Można to pokazać na milion bardziej oczywistych sposobów. I tak nie do wszystkich się trafi.
    Niemniej, dziękuję.

Witku, nie obraziłam się, studia pochłonęły mnie bez reszty i brakuje mi czasu nawet na spanie czy jedzenie. Zdjęć nie robiłam od października, kiedy to jeszcze upajałam się wakacjami.. W wolnej chwili poszukam co tam potworzyłeś pod moją nieobceność
    Co do zdjęcia jeszcze - ono ma mnóstwo niedoskonałości - nie tylko makijaż i oczywiście mogłam wypacykować się na 'oczy pandy' tylko chyba prawdziwość gdzieś by w ten sposób zniknęła. Wydaje mi się, że w ten sposób jest delikatniej. A tak właśnie lubię.

Pozdrawiam.
    d80 + portretówka.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez heartbeats Zobacz posta

Witku, nie obraziłam się, studia pochłonęły mnie bez reszty i brakuje mi czasu nawet na spanie czy jedzenie. Zdjęć nie robiłam od października, kiedy to jeszcze upajałam się wakacjami.. W wolnej chwili poszukam co tam potworzyłeś pod moją nieobceność
    Co do zdjęcia jeszcze - ono ma mnóstwo niedoskonałości - nie tylko makijaż i oczywiście mogłam wypacykować się na 'oczy pandy' tylko chyba prawdziwość gdzieś by w ten sposób zniknęła. Wydaje mi się, że w ten sposób jest delikatniej. A tak właśnie lubię.

Pozdrawiam.

A co do makijażu - nie muszą zaraz być "oczy pandy", ale wydaje mi się, że ten cień masz nałożony trochę niezdecydowanie - ni to jest, ni go nie ma. Jeśli chciałaś delikatnie, trzeba było dać jaśniejszy odcień, ale nałożyć go dalej.
    Pozdrawiam
    Witek
    NEX 5N i M42
    "Twoje słowa, głupcze, będą cię kiedyś sądzić..."

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Witek "Wisz" Zobacz posta

A co do makijażu - nie muszą zaraz być "oczy pandy", ale wydaje mi się, że ten cień masz nałożony trochę niezdecydowanie - ni to jest, ni go nie ma. Jeśli chciałaś delikatnie, trzeba było dać jaśniejszy odcień, ale nałożyć go dalej.
    Pozdrawiam
    Witek
    Hehehe, może zostaniesz moim wizażystą?

Żartuję oczywiście.. Nie używam jasnych cieni i w zasadzie tak maluję się na codzień, specjalnych zabiegów przed zdjęciem nie przechodziłam
    d80 + portretówka.

Domyślnie

Taki ze mnie wizażysta, jak nie powiem co... Przedstawiłem tylko swój pomysł...
    NEX 5N i M42
    "Twoje słowa, głupcze, będą cię kiedyś sądzić..."

Uprawnienia umieszczania postów