tęsknota..
proszę o konstruktywną krytykę.
Szukaj
tęsknota..
proszę o konstruktywną krytykę.
d80 + portretówka.
Jest OK.
x
A konkretnie co jest ok?
Może ja za dużo wymagam, co? Bo poprzez konstruktywność chciałabym się czegoś nauczyć, wyciągnać wnioski i być może następnym razem poprawić to i owo..
d80 + portretówka.
Ostrość dobrze złapana. Dobre, nie przepalone. Ciekwy kadr. I nie ma tych cholernych ramek, któr niektórzy dają grube, a ja ich nie cierpię
Tyle ode mnie. Jestem na tak![]()
Impossible niemożliwe! Już się bałem, że się na nas pogniewałaś a tu taka miła niespodzianka!
Co do zdjęcia - fajne śwaitełko, ale może dałbym trochę więcej ramienia/dekoltu, żeby rozjaśnić i pokazać dół zdjęcia. Może trochę odważniejszy makijaż na oczkach. Świetna konwersja. Ogólnie zdjęcie mi się podoba.
Pozdrawiam
Witek
NEX 5N i M42
"Twoje słowa, głupcze, będą cię kiedyś sądzić..."
Co do emocji i tytułu, to trudno powiedzieć czy ta twarz wyraża tęsknotę. Twarz wyszła bardzo dwu-wymiarowo, ramie do wycięcia, na włosy z przodu można by rzucić trochę światła, bo zlewają się z tłem, ale nie jest to aż tak konieczne. Ogólnie zdjęcie w porządku, ale trochę za mało treści niesie. Nie umiem tego określić, ale brakuje tego czegoś, aby je zapamiętać.
mfffdx
Ja bym uciął pod brodą, ten dół jest niepotrzebny IMHO.
Pozdrawiam wszystkich - Piotr Kobylski
Dziękuję bardzo za konstruktywność, bo to mnie buduje.
Co do kadru, może faktycznie lepiej byłoby odrobinę ciaśniej..
Chciałam w jakiś sposób zaprzeczyć krótkiej ogniskowej - że jednak da się zrobić w niej ciekawy portret, który nieco różni się od tego 50-80mm. Nie wiem czy wyszło. Widzicie jakieś przerysowania? Mnie ciężko to ocenić..
Nie jestem zwolennikiem wyrzucania części ciała ze zdjęcia, więc ramię zostanie, mnie nie przeszkadza.
A oddzielną sprawą jest treść.. i tutaj iya dziękuję za komentarz. Bo tak naprawdę zdjęcie bez treści nie liczy się w żaden sposób technicznie. Może bezpośrednio tęsknota pokazana nie jest, ale tytuł sugeruje emocja, które autor chciał wyciągnąć ze zdjęcia.
Oczywiście, możnaby wpleść tu sciekającą po policzku łzę, pustą drogę i spoglądającą w dal postać. Można to pokazać na milion bardziej oczywistych sposobów. I tak nie do wszystkich się trafi.
Niemniej, dziękuję.
Witku, nie obraziłam się, studia pochłonęły mnie bez reszty i brakuje mi czasu nawet na spanie czy jedzenie. Zdjęć nie robiłam od października, kiedy to jeszcze upajałam się wakacjami.. W wolnej chwili poszukam co tam potworzyłeś pod moją nieobceność
Co do zdjęcia jeszcze - ono ma mnóstwo niedoskonałości - nie tylko makijaż i oczywiście mogłam wypacykować się na 'oczy pandy' tylko chyba prawdziwość gdzieś by w ten sposób zniknęła. Wydaje mi się, że w ten sposób jest delikatniej. A tak właśnie lubię.
Pozdrawiam.
d80 + portretówka.
Kawałek ramienia (?) pod twarzą zupełnie bez sensu, poza tym stawiasz na bliski i sterylny kadr, a wchodzą Ci w niego rozmierzwione włosy. I tej tęsknoty też nie widzę, ale to zupełnie inna sprawa - tytułowanie zdjęć.
NEX 5N i M42
"Twoje słowa, głupcze, będą cię kiedyś sądzić..."
Skontaktuj się z nami