Ja dołączę się do zapytanie i dodam jeszcze model Holux M-241 GPS Logger. Jest troszkę droższy niż wymieniony przez kolegę, ale wygląda bardziej COOL:P A tak na serio troszkę bardziej podoba mi się jego sposób zasilania.
Szukaj
Ja dołączę się do zapytanie i dodam jeszcze model Holux M-241 GPS Logger. Jest troszkę droższy niż wymieniony przez kolegę, ale wygląda bardziej COOL:P A tak na serio troszkę bardziej podoba mi się jego sposób zasilania.
ja odpuscilem zasilanie paluszakmi i nabylem M-245 na razie w dwoch testach sprawdzil sie bardzo dobrze, jeszcze w tym tygodniu go potestuje
jestem w trakcie testowania, wczesniej w stambule, teraz koncze zwiedzanie kapadocji i musze powiedziec ze w polaczeniu z map w LR sprawuje sie bardzo dobrze, wytrzymuje spokojnie trasy po 12-14 godzin (wiecej nie potrzebowalem, ale postaram sie stestowac ile wytrzymuje na jednym ladowaniu, tylko po wyjezdzie bo nie chce zeby sie okazalo ze zostalem bez logow) ladowac mozna z sieci lub laptopa
ustawilem sobie logowanie co 2 sek, zrzucam do gpx HoudahGPS (mac) i dziala tez z MyTracks
Nieduzy, oprocz logow mozna sprawdzc pare innych rzeczy w trakcie (ilosc kalorii, wysokosci, pare miejsc docelowych, szybkosc, kompas itd)
Mozna tez zamontowac na rower (jest mocowanie w komplecie)
Za ta kase sprzet do polecenia
Oczywiscie same trasy mozna tez przejrzec na innych programach (google earth itd)
nie ale jesli mam taka mozliwosc to czemu nie?ustawilem sobie przy marszu "co krok", zapamietuje do 200000 punktow wiec i tak tego nie wykorzystam
ps sprawdzilem w dlugiej trasie i wytrzymuje do 20 godzin na jednym ladowaniu
Ostatnio edytowane przez marszull ; 08-08-2012 o 01:04
nie testowalem bo powyzej 20 godzin bez przerwy nie potrzebuje, ale jak wroce to stestuje
wykrylem jedna niedogodnosc: trzeba uwazac zeby przypadkowo nie wcisnac klawisza ktory zatrzymuje zapis,
ale mozna to obejsc w taki sposob ze po uruchomieniu wcisnac klawisz home i zostawic, wtedy wciskanei klawiszy z gornego panelu powoduje przelaczanie miedzy przypisanymi punktami, a nie wplywa na zapis.
Ostatnio edytowane przez marszull ; 09-08-2012 o 02:29
Skontaktuj się z nami