Close

Strona 7 z 9 PierwszyPierwszy ... 56789 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 88

Wątek: D2H dziś?

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Zależy jeszcze jakie szkło mamy zapięte,

Ja nieraz mając 50 przy moim zgripionym d200 (fajne wyrażenie, kupuję..) lub do d2 odnosiłem wrażenie, że ludzie postrzegają taki sprzęt jako stary. Natomiast z tele to już nawet d40 zauważą.
    Kiedyś wywołałem aferę d200 z 18-200 bo miał wysunięty ryjek i słyszałem: "ale lufa!" (no chyba, że to dotyczyło kogoś kto koło mnie stał...)
    "Z pasją fotografuj życie, ale nie zapomnij i żyć z pasją" Z. Kamm

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JAP Zobacz posta
    Zależy jeszcze jakie szkło mamy zapięte,

Ja nieraz mając 50 przy moim zgripionym d200 (fajne wyrażenie, kupuję..) lub do d2 odnosiłem wrażenie, że ludzie postrzegają taki sprzęt jako stary. Natomiast z tele to już nawet d40 zauważą.
    Kiedyś wywołałem aferę d200 z 18-200 bo miał wysunięty ryjek i słyszałem: "ale lufa!" (no chyba, że to dotyczyło kogoś kto koło mnie stał...)
    Nezła lufa to 70-300VR z założonym tulipanem na najdłuższej ogniskowej
    D300s,T17-50,SB-800

Domyślnie

Napisał JAP Zobacz post
    Przy okazji żeby nie rozpoczynać nowego wątku pytanie: kilka osób doradzało mi okular powiększający, czy te 1,2 powiększenie faktycznie warte jest tych pieniędzy?
    napisał BugsBunny:
    najlepiej idź z korpusem do sklepu, przykręć i sprawdź - ja zrezygnowałem, szkoda kasy
    Poszedłem, przykręciłem i o ile po rozkręcaniu i wkręcaniu nie czułem dużej różnicy (zbyt długo to trwało) to przykładając i odkładając okular od razu się skusiłem.

Domyślnie

http://allegro.pl/item580397363_niko...ym_stanie.html

no i poszedl za dobra kase, korcilo mnie, zeby nacisnac 'kup teraz', ale ktos byl bardziej zdecydowany i mnie uprzedzil

Domyślnie

Hehe z tym obiektywem to też prawda - nie wiem skąd się wziął pogląd że im większy/dłuższy obiektyw tym lepszy sprzęt może to jakiś kompleks? - bo nie wiem co innego może producenci powinni podłapać temat i robić szerokokątne szkła w obudowie 600/4 BTW nie ważne czy trzyma się puszkę nawet do góry nogami czy obiektywem "do siebie" - jak masz dużą puszkę, z dużym szkłem i najlepiej dłuuugą profilowaną do tego osłoną p. słoneczną to już jesteśmy PRO

Wątek poszedł w ciekawą stronę od spojrzenia na D2H w świetle obecnej techniki do "co zabrać na podryw"
    Dawniej system N - obecnie L(M) + F

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Góra/Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mariusz888 Zobacz posta
    Hehe z tym obiektywem to też prawda - nie wiem skąd się wziął pogląd że im większy/dłuższy obiektyw tym lepszy sprzęt może to jakiś kompleks? - bo nie wiem co innego
    Pewnie stąd że 90 procent ludków nie zdaje sobie sprawy że te obiektywy są wymienialne
    Tok rozumowania wygląda mniej więcej tak-> Jak duża lufa to pewnie super foty robi = musi byc wypasiony ten aparat
    +RIP+ Nikkor stopiątka tu spoczywa... wypadł z torby... tak bywa +RIP+

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Laku Zobacz posta
    Tok rozumowania wygląda mniej więcej tak-> Jak duża lufa to pewnie super foty robi = musi byc wypasiony ten aparat
    I fotograf też... btw kiedyś znajomy opowiadał mi bardzo ciekawą historyjkę jak to focił na pewnej imprezie gdzie jak wkroczył z 2x D300 to wszystkie laski jego i mało go tam nie pożarły... musiał się bronić co zrobiło na nich wrażenie ? duża puszka i duży wyświetlacz - widać tak teraz mierzy się jakość fotografii... aż chciało by się rzecz "mierz fotki na rozmiary"

Btw ten D2H z Bielska znów jest na allegro - mowa o tej puszcze która "ma gwarancję ale jej nie ma "

Domyślnie

Ja go miałem brać już dawno śledzę allegro tak często że raczej nic mi nie ucieknie jak chcę hehe ale ogólnie odpuściłem bo wydaje mi się że był mocno wyjechany - BO po pierwsze user pisze że był jako druga lub trzecia puszka - to znaczy że body już ma sporo latek + drugi właściciel - to jest pikuś ALE karta "której trzeba pomagać" jest wynikiem niezliczonych jej wyjmowań z aparatu do czytnika np - to samo wg mnie ze spustem migawki - lepiej dozbierać parę groszy i kupić D200 lub nawet D80

BTW teraz pytanie za 100pkt - porównywał ktoś D2H i D60 pod względem obrazowania ? Tak pytam bo D60 to najnowsze dzieło z najtańszej półki

Domyślnie

Ja myślę, że za tą cenę było warto zaryzykować i nie zdziwiłbym się gdyby nabywca go wkrótce wystawił znowu...

Domyślnie

Nowka sztuka - dzis widzialem. Gdzie? Belfast, Jessops. Cena? Chora. Prawie 1000 szterlingow. Sam nie moglem sie nadziwic, ale na dzis bym go nie kupil. Podejrzewam, ze do piet nie dorasta canonowi 5d, czy nikonowi d700, jesli chodzi o fotki. Oczywiscie wiem, ze jest pancerny i takie tam.

Strona 7 z 9 PierwszyPierwszy ... 56789 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów