Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 17 z 17

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

powiem tak mam nadzieję że autor własciwie to zrozumie - gdyby to zdjecie zrobił ktos o ugruntowanej pozycji i dorobku fotograficznym powiedziałbym tak jak to powiedział Ekonet "o, jaki fajny obrazek, jak ze starej szkoły krajobrazu rosyjskiego. Taki spatynowany i stonowany." wiedziłbym że to celowe zabiegi i kroki zaprawionego w bojach fotografa stworzyły to dzieło
    ale poniewaz to zdjecie jest raczej dziełem przypadku, anizeli celowej obróbki - mam na myśli taki własnie efekt końcowy jaki tutaj widzimy nie chcę upewniac młodego autora tego zdjecia z duszą (moze się mylę i złe Cię oceniam ventusg7 bo może jesteś jednak zaawansowanym twórca w takim razie mogę od razu goraco Cię przeprosić - ja zakładam jednak że dopiero uczysz się fotografii) że idzie własciwa drogą - moze ten przykład wskaze iż z punktu widzenia technicznego fotka jest zrobiona niewłasciwie aczkolwiek może się naprawde podobać

pozdrawiam serdecznie i czekam na kolejne Twoje zdjęcia

Domyślnie

fotografuję już jakiś czas lecz dopiero teraz postanowiłem, że dzięki forum podszkolę swój warsztat i takie komentarze jak twój bardzo mi pomagają co do obróbki to fotka nie była jej poddana nie umiem za bardzo podciągać fotek ale myślę że jeżeli czas na to pozwoli zagłębie temat. Póki co powrzucam w takiej formie jakiej mam jeśli możesz polecić coś z czym warto się zapoznać chętnie skorzystam Prv

pozdrawiam jutro coś dorzucę- i zgadzam się z twoją tezą, że dopiero się uczę

Domyślnie

Co by nie mowic, poprawiona wersja zupelnie inaczej funkcjonuje.
    seek & destroy
    Tyle masz talentu, ile zdolasz go udzwignac...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Seeker Zobacz posta
    Co by nie mowic, poprawiona wersja zupelnie inaczej funkcjonuje.
    Tak....mruga....
    Pozdrawiam
    Andrzej.

Domyślnie

Harb odwalił słabą animację i wszyscy się zachwycają.

Ja wybieram wersję malarską, zdjęcie od razu skojarzyło mi się z rosyjskimi obrazami.

A uwagi o WB oczywiście cenne.
    D 80 + szklarnia, Canon 5D + szkła

zapraszam na stronę grupy fotograficznej: JastalFotoGrupa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jessus Zobacz posta
    Harb odwalił słabą animację i wszyscy się zachwycają.

Ja wybieram wersję malarską, zdjęcie od razu skojarzyło mi się z rosyjskimi obrazami.

A uwagi o WB oczywiście cenne.
    tak Jessus masz rację !!! upewnijmy autora wątku że ta fotka z FinePixa S5600 bez żadnej obróbki jest arcydziełem a nasze puszki odłóżmy do szafy

racz dokładnie przeczytać wątek - moja wersja jest tylko wskazówką na co powinno się zwrócić uwagę
    fotka ma prawo się podobać o czym napisałem

pozdrawiam

Domyślnie

Przepraszam Harb, dokładnie przeczytałem wątek i całkowicie się z tobą zgadzam, porostu zażartowałem.

Napisałem także, że "uwagi o WB oczywiście cenne", chodziło mi o uwagi Harba.

Aby nie wprowadzać autora w błąd oto moje zdanie.

Faktycznie bardziej podoba mi się wersja pierwsza. I jestem czasem za celowymi zmianami WB w celu uzyskania jakiegoś efektu.
    Podejrzewam jednak, że w tym wypadku takie WB nie koniecznie było celowe. I zgadzam się z Harbem, że najpierw należy się nauczyć stosowania zasad aby potem móc je łamać w kreatywny sposób. Dotyczy to tak samo poprawnego WB, naświetlania oraz kompozycji.
    D 80 + szklarnia, Canon 5D + szkła

zapraszam na stronę grupy fotograficznej: JastalFotoGrupa

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów