Close

Strona 9 z 69 PierwszyPierwszy ... 78910111959 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 682

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Raf 007
    1 ) Mój egzemplarz włączał się bez problemu, jednak po naładowaniu i wyłączeniu nie dało się go ponownie włączyć, konieczne było otwarcie klapki z bateriami (Sanyo Eneloop). Jest to jak dla mnie nie do przyęcia, aczkolwiek przypuszczam że to mój egzemplarz tak ma. (PROŚBA O SPRAWDZENIE)
    Moja lampa działa w tej kwestii poprawnie.

Cytat Zamieszczone przez Raf 007
    2 ) Pokrycie światłem przy szerokim kącie 17mm DX czyli około 28 mm widoczna winieta na rogach > zdęcie z 2-3 metrów na białą ścianę najlepiej to obrazuje. (PROŚBA O SPRAWDZENIE).
    Przy palniku skierowanym prosto na ścianę i bez dyfuzora również zauważyłem lekkie winietowanie przy 18mm DX.

Podejrzewam jednak, że dyfuzor sprawę załatwi (jeżeli się mylę to mnie poprawcie). Być może zaraz po świętach dokonam zakupu to przetestuję.
    Był: D300s|N35 1.8|SB-800. Jest: F65|D600|N50 1.4D|S70-200 2.8|SB-800

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sap Zobacz posta
    Jednak i ja się na nią skusiłem wczorajszego popołudnia. Dziś postaram się sprawdzić to winietowanie.

Igorsky - nie do końca zrozumiałem twoje zapytanie odnośnie doświetlenia lampą jednocześnie zachowując sporo ze światła zastanego.
    Ustaw sobie powiedzmy 30mm f4.2, Lampa 80stopni i wal. Chodzi o ittl. Jak dobiera sile blysku? Chce miec lekko doswietlona postac i zachowac swiatlo zastane.

Ewentualnie na manualu jak to zrobic zeby nie bylo widac uzycia lampy.

Mnie tylko to interesuje, nic wiecej
    >>> Pozdrawiam <<<

Domyślnie

Czy interesuje was instrukcja jak opuścić lamke doświetlania AF?
    Moge pofocić wnętrze i opisać, po opuszczeniu działa naprawde dobrze.
    D90|S70-300APO|N18-105VR|SB-400|Di966II|statywX2|plecak|torba|rower|uśmiech
    pozdrawiam Maciek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez maciusd Zobacz posta
    Czy miałeś na myśli: "Jak opuścić lampkę doświetlenia AF?" Troszkę jaśniej???

Prosimy o testy jak najbardziej. Dla mnie szczegolnie jakies portrety tak zeby nie bylo widac uzycia lampy.

PS. Dzis czytalem test lamp w FVDigital i okazuje sie ze na 35 i 70mm Nissin ma wieksza GN niz SB-600.

Odpowiednio SB-600(35mm-GN23) Nissin(35mm-GN31)
    >>> Pozdrawiam <<<

Domyślnie

Jak najbardziej..

Domyślnie

Przyznam, że nie zatrybilem wczesniej z ta lampka. Chodzi o to niby niepewne lapanie ostrosci zbyt wysoko?
    >>> Pozdrawiam <<<

Domyślnie

Jak najbardziej, jak możesz to napisz.

Domyślnie

Heh ja chyba sobie ta lampke kupie bo ceny innych skoczyly ale przede wszystkim kochana poczta zgubila mi sunpaka i tak juz 2 miesiace sobie czekam. Ten nissin wydaje sie byc rownie przyzwoity na podobnym poziomie. Tylko cenowo wygrywa po obecnym kursie funta to jakies 430zl wiec nie jest tragedia(sunpak ponad 600....)

Domyślnie

No to kupiłem tą lamkę w czwartek przed świętami i ... po świętach oddaję ją do sklepu.
    Poniżej zamieszczam na szybko parę zdjęć, wieczorem rozpisze się na temat tej lampy.

D40, Tamron 28-75mm, f 5 , czas 1/60 s, iso 200, lampa nissin di622 ustawiona na iTTL bez korekcji w puiszce

te same ustawienia na lampie wbudowanej

i znowu nissin tym razem z odległości 1,5m, obiektyw na 28 mm kierowany na białą ścianę, ustawienia jak w/w

to samo co w/w tylko z wbudowanym dufuzorem szerokokątnym.

I teraz zastanawiam się czy to wina tego egzemplarza, czy wszystkie tak mają.
    Ostatnio edytowane przez fishq ; 13-04-2009 o 14:46
    D40 | N18-55 | T28-75 | N60 | N35 | SB600 i 4 baterie |

Domyślnie

Generalnie jak sie przejrzy sample http://www.flickr.com/search/?q=niss...71917374%40N00 to ta lampa jest git i nie moze faktycznie do zdjecia scian/kartek to idealna nie jest

Strona 9 z 69 PierwszyPierwszy ... 78910111959 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów