Szukaj
No tak, ale jest jakiś inny sposób by nie grzebać w bebechach?
A nie wystarczy kupić wyzwalaczy z gorącą stopką? Wpinasz lampę, mocujesz na statywie i działa. Ta lampa ma jakąś inną stopkę czy co?
FX był i się zmył...
Ta lampa nie ma "prawdziwego" manuala. Jedyne, co możesz ustawić, to siłę błysku. Jak sie jednak pogrzebie w bebechach, to -podobno- już można normalnie. Ehh.... Mogli od razu wlutować takie gniazdo.
Witam! Jestem to po raz pierwszy więc chciałbym wszystkich serdecznie powitać. Co do lampy to zapytam czy da się ją wyzwolić tak jak pisał(a) rg2000 dwa posty wyżej czy brak "prawdziwego" manuala na to nie pozwala?
Pozdrawiam Andrzej
Nie da się podobno.Bez grzebania w bebechach można ją wyzwolić przez wbudowaną fotocele, lub kabell przenoszący ttl.
No to kicha...
Tylko teraz niech ktos mi powie co trzeba tam dokladnie zrobic zeby miec ,,pelnego " manuala ,co dodac i wlutowac,kupilem ta lampe jestem bardzo zadowolony ale dzisiaj jak otrzymalem radiowy wyzwalacz okazalo sie ze niedziala ;/ Przynajmniej dobrze dziala jako slave.
Nie da się nic wlutować, żeby miała "pełnego" manuala. Tzn. nawet po przeróbce, do której podałem link powyżej, będziesz mógł tylko kontrolować siłę błysku i zdaje się, że będzie zawsze ustawiona na 35 mm. Obejrzyj dokładnie filmiki i do dzieła. Daj znać, jak poszło!![]()
Skontaktuj się z nami