Close

Strona 65 z 69 PierwszyPierwszy ... 15556364656667 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 641 do 650 z 682

Domyślnie

D7000 ma obsługę CLS, możesz sterować zewnętrzną lampą z body za pośrednictwem wbudowanej lampy. Nie jest to jednak zasada zwykłej fotoceli, bo z poziomu body możesz regulować bezprzewodowo moc zewnętrznej lampy no i dodatkowo tak jak kolega wyżej napisał, jeśli chcesz, żeby na zdjęciu było światło tylko z lampy zewnętrznej, to wbudowaną ustawiasz na "--" i jej błysk się nie rejestruje.
    to be a rock and not to roll

Domyślnie

Ja rozważam zakup lampy do D40, która nie zrujnuje mojego budżetu. Noszę się już z tym zamiarem długo bo w pomieszczeniach widzę że sam jasny obiektyw(Sigma 50 1.4f) nie wystarcza. Z tego co widzę króluje na forum Nissin Di622 Mark II... Czy będzie to adekwatna lampa do mojego aparatu? Robie zdjęcia rodzinne, nie jestem profesjonalistą. A może coś jeszcze tańszego jest...?
    D40 + Sigma18-200 + Nikon 35 f1,8

Domyślnie Re: Nissin Speedlite Di622 typ N

Bierz I się nie zastanawiaj.dobra lampa za rozsadne pieniądze.oczywiście nie jest to nikon albo metz, ale do domu wystarczy.
    Dlaczego BODY a nie korpus...?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Squier Zobacz posta
    Bierz I się nie zastanawiaj.dobra lampa za rozsadne pieniądze.oczywiście nie jest to nikon albo metz, ale do domu wystarczy.
    Całkowicie się zgadzam z tą opinią, a zwłaszcza z jej pierwszą częścią

Cytat Zamieszczone przez Petroszkło Zobacz posta
    Różnica parę złotych a użyteczność Nissina sporo większa. PZ42X był i jest nadal lampą o ciut za dużej cenie w stosunku do możliwości.
    Kiedy wszystkie znane metody zawiodą przeczytaj instrukcję obsługi...
    "I właściwie kto wódki nie pije ten jest wywrotowcem, tak
    Świadomie uszczuplającym dochody państwa - bezideowcem"

Domyślnie

Przejrzałem ten wątek od A do Z, ale nie znalazłem tego tematu: czy ktoś orientuje się, jaki rozmiar nasadek pasuje na Di-622 Mark II? Czy będą pasować np. filtry żelowe i nasadki typu beauty dish z SB 600? W opisach aukcji na Allego są podawane lampy róznych producentów, na które pasuje ich sprzęt, ale akurat Di-622 MII nie jest wymieniany...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Petroszkło Zobacz posta
    Ja rozważam zakup lampy do D40, która nie zrujnuje mojego budżetu. Noszę się już z tym zamiarem długo bo w pomieszczeniach widzę że sam jasny obiektyw(Sigma 50 1.4f) nie wystarcza. Z tego co widzę króluje na forum Nissin Di622 Mark II... Czy będzie to adekwatna lampa do mojego aparatu? Robie zdjęcia rodzinne, nie jestem profesjonalistą. A może coś jeszcze tańszego jest...?
    Po pierwszych testach polecam Nissina. Pięknie współpracuje z iTLL, jego wadą jest brak całkowitego trybu manualnego w zdalnym błyskaniu. Można to obejść po taniości - za ok 50 zł kupujesz stopkę PC i 5 metrów kabla i wtedy możesz regulować moc lampy w pełnym zakresie od 1 do 1/128. Nie ustawisz, co prawda ogniskowej, ale trudno... Alternatywą pozostaje droższa o ok 300 - 400 zł SB600, która ma sporo mniejszą moc błysku.

Domyślnie

A gniazdo PC w lampie nie wystarczy?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Ingram Zobacz posta
    A gniazdo PC w lampie nie wystarczy?
    W lampie wystarczy, ale jeszcze aparat musi posiadać gniazdo Jeśli nie (jak D90), trzeba dokupić stopkę. Co miłe, można od razu taką, która ma wyjście 2 x PC, czyli jednocześnie można podłączyć dwie grupy.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ppablo12345 Zobacz posta
    Po pierwszych testach polecam Nissina. Pięknie współpracuje z iTLL, jego wadą jest brak całkowitego trybu manualnego w zdalnym błyskaniu. Można to obejść po taniości - za ok 50 zł kupujesz stopkę PC i 5 metrów kabla i wtedy możesz regulować moc lampy w pełnym zakresie od 1 do 1/128. Nie ustawisz, co prawda ogniskowej, ale trudno... Alternatywą pozostaje droższa o ok 300 - 400 zł SB600, która ma sporo mniejszą moc błysku.
    Skoro jest tryb M to można używać na radyjku, czy stopce, w manualu. Tryby SF/SD używają tylko trybu M, więc pełny podział (1/1 -> 1/32). CLS/AWL - dopuszcza sterowanie tak iTTL jak i M.
    Wobec powyższego, zaczerpnięte z instrukcji Di622 II, nie bardzo rozumiem o co Tobie chodzi.
    Kiedy wszystkie znane metody zawiodą przeczytaj instrukcję obsługi...
    "I właściwie kto wódki nie pije ten jest wywrotowcem, tak
    Świadomie uszczuplającym dochody państwa - bezideowcem"

Strona 65 z 69 PierwszyPierwszy ... 15556364656667 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów