Close

Strona 6 z 62 PierwszyPierwszy ... 456781656 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 682

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Będę mało oryginalny... właśnie przywiozłem lampkę do domu . Tak jak pisał rafpol przy TTL-u warto skorygować o +0,3, lub nawet 0,7V. Generalnie odczucia są pozytywne - do amatorki i za 485 zł na dzień dzisiejszy chyba niczego lepszego się nie kupi. Jutro będę miał okazję ją wypróbować na "imprezie dziecięcej" to napiszę coś więcej
    D90; 18-105 VR; 50 1,8D; Di622; e4300.

Domyślnie

Też zastanawiam się nad tą lampką,za te pieniądze rewelka,sądząc z opisu.Tylko wcześniej ktoś pisał o niezbyt celnym wspomaganiu autofocusa.Będę wdzięczny za więcej info na ten temat wynikających z użytkowania lampki.
    RYBA <>< D90, AF-S DX Nikkor 18-105mm VR, AF-S DX Nikkor 35mm f/1.8 ,SB 600,MB-D80,Tamron AF28-200mm LD IF

Domyślnie

mortas jakie wrażenia po użyciu lampki na imprezie?
    D40 | N18-55 | T28-75 | N60 | N35 | SB600 i 4 baterie |

Domyślnie

Jak na moje amatorskie oko wydaje się być OK. Lampę ustawiałem głównie na 60st z wysuniętym odbłyśnikiem - oświetlenie równomierne, jasność zdjęć powtarzalna -iTTL wydaje się dobrze działać.
    D90; 18-105 VR; 50 1,8D; Di622; e4300.

Domyślnie

Bez sampli Twoja wypowiedź się nie liczy
    A7R3/AF18/AF24/AF40/AF85

ben67
    Gość

Domyślnie

Kupiłem lampę Nissin Speedlite Di622 i mam pytanie , gdzie można kupić dyfuzor w/w lampy?

Domyślnie

Było parę postów wcześniej http://stofen.pl/omnibounceomc-c-2.html

Pzdr
    M

Domyślnie

Nie wiem, gdzie można kupić dyfuzor, ale już wiem, jak ją zmodować tak, żeby działała na chińskich wyzwalaczach :
    http://www.flickr.com/groups/strobis...7615498872326/
    Ktoś próbował?

Domyślnie

Jeżeli chodzi o wspomaganie AF to rzeczywiście jedna z wad tej lampy..
    Nie trafia w punkt centralny, ale wystarczy używać górnego i jest ok.. jak na razie z użytkowania przez 2h tej lampy.. bo dziś kupiłem.. i tyle że sprawdziłem czy działa.. (aku teraz ładuje)
    I trochę nauki przede mną z używania Lampy odbijania światła itp..
    Jednak w dobie kryzysu i cen sabinek to naprawdę przyzwoita alternatywa..

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mnipu Zobacz posta
    Nie wiem, gdzie można kupić dyfuzor, ale już wiem, jak ją zmodować tak, żeby działała na chińskich wyzwalaczach :
    http://www.flickr.com/groups/strobis...7615498872326/
    Ktoś próbował?
    mikkay 2 posty wyżej była odpowiedz
    "Love is like a Rubix Cube, there are countless numbers of wrong twists and turns, but when you get it right, it looks perfect no matter what way you look at it”

Strona 6 z 62 PierwszyPierwszy ... 456781656 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów