Close

Strona 4 z 69 PierwszyPierwszy ... 234561454 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 682

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez metal137 Zobacz posta
    Porobię wieczorem testy i dam znać jak sobie daje radę przy świetle odbitym, itp.
    czekam z niecierpliwością

Domyślnie

Szacun dla pioniera :]
    D40 | N18-55 | T28-75 | N60 | N35 | SB600 i 4 baterie |

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez metal137 Zobacz posta
    Właśnie dostałem ją do rąk, kupiłem przez Internet w Euro AGD za 500zl z dostawą. Nie mam porównania do lamp Nikona, ale do samego wykonania nie mam jakichś specjalnych zastrzeżeń, "zooma" oczywiście słychać, ale ładuje się cicho (nie piszczy). Zamówiłem dodatkowo kabel Nissin SC-01, z tym że dopiero w przyszłym tygodniu ma przyjść. Porobię wieczorem testy i dam znać jak sobie daje radę przy świetle odbitym, itp.

Pzdr
    M
    Jeszcze przetestuj jej fotocelę i w ogóle zdalne błyskanie. Jestem ciekawy jak sie ją daje wyzwalać (czy tylko ttl wbudowanej działa, czy tez manual i commander).

Domyślnie

http://www.nissin-japan.com/en/support/622_EN_MAN.pdf instrukcja obłsugi aby zabić czas w oczekiwaniu na testy

Domyślnie

czekamy, czekamy na sampelki
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Szakall1 Zobacz posta
    W UK wycenili ta lampę na £349.99 http://www.waltersphotovideo.co.uk/p...ro-canon/7673/
    Nie tą tylko Di866

Domyślnie

No dobra, zapiąłem ją w końcu na aparat. W stopce trzyma się bardzo sztywno (przynajmniej na początku), tak sztywno, że miałem potem problem z wyjęciem lampy . Poniżej kilka fotek. Zanim zaczniecie je oceniać, parę słów wstępu: zdjęcia nie były w żaden sposób obrabiane, poza lekkim podniesieniem ekspozycji w CNX2 (czasem błysnąłem po prostu ciut za słabo), WB w aparacie na auto, oczywiście wymaga poprawy, ale na to przyjdzie czas. Robione były z ręki aparatem D60 + kitowy obiektyw 18-55, lampa wycelowana w sufit, w trybie manualnym. Jest to moja pierwsza "poważna" lampa, więc nie usiłuję nikomu wmawiać, że fotki są perfekcyjnie naświetlone, itp. Niemniej jednak dla mnie, robiącego do tej pory zdjęcia wyłącznie z lampą wbudowaną efekt jest piorunujący, wreszcie mogę strzelić z odległości metra nie martwiąc się o prześwietlenie fragmentu kadru. I jeszcze jedno - bałagan na fotkach nie podlega krytyce

1.

2.

3.

4.

Ktoś wcześniej pytał o dyfuzor - szukałem na szybko w Internecie, ale nie znalazłem nic, pytałem też w sklepie fotozakupy.pl, ale gość nie wiedział jaki rozmiar pasuje na Di622. Trzeba po prostu wziąć ją do sklepu i przymierzyć.
    Mnipu - zdalne błyskanie przetestuję nieco później, chwilowo nie bardzo mam czas na zabawę.

Pzdr
    M

Strona 4 z 69 PierwszyPierwszy ... 234561454 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów