Close

Strona 30 z 69 PierwszyPierwszy ... 20282930313240 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 291 do 300 z 682

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Hamarama Zobacz posta

-(Zapomniałem napisać o tej serii. U mnie nie ma zdjęć seryjnych. Strzelam jedno zdjęcie w warunkach domowych i następuje ładowanie. Mówiąc o serii mam na myśli przynajmniej 2 fotki na sekundę. A Nissin chyba ładuje nawet dłużej niż sekunda)
    -co do prądożerności to porównuje z sb 900. Na tych samych aku Sabina trzyma dużo dłużej, różnica jest naprawdę spora.
    Kurcze to czekaj,może ja źle piszę ..
    Faktycznie, odbita od sufitu gdy walnie pełną mocą,musi się naładować i o serii nie ma mowy,Twoja Sabinka daje rady?Ja mogę walić serią gdy mam palnik na wprost i nie piszę o 2 fotkach pod rząd a kilku(często z założonym dyfuzorem,nie wiem może to ma jakieś znaczenie?)
    Co do prądożerności faktycznie może i Sabina wypada lepiej ale napisze setny i ostatni raz,to nie ta półka cenowa!!! Więc śmiesznym jest porównywanie SB800-900 do Nissina Di622 Panowie litości To nie ta półka to nie te pieniądze!!!
    D90+GRIP+T.17-50/2.8+Helios 44-2+Nissin Di622+Manfrotto190PROB+141RC
    Moja fotogaleria
    http://www.wicherphoto.republika.pl/ i http://plfoto.com/40831/autor.html

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wicher123 Zobacz posta
    Kurcze to czekaj,może ja źle piszę ..
    Faktycznie, odbita od sufitu gdy walnie pełną mocą,musi się naładować i o serii nie ma mowy,Twoja Sabinka daje rady?Ja mogę walić serią gdy mam palnik na wprost i nie piszę o 2 fotkach pod rząd a kilku(często z założonym dyfuzorem,nie wiem może to ma jakieś znaczenie?)
    Co do prądożerności faktycznie może i Sabina wypada lepiej ale napisze setny i ostatni raz,to nie ta półka cenowa!!! Więc śmiesznym jest porównywanie SB800-900 do Nissina Di622 Panowie litości To nie ta półka to nie te pieniądze!!!
    Nie, nie porównuje sb 900 do nissina. Wiadomo, że to przepaść cenowa ale do SB 600 już niedużo kasiorki. A SB 600 to naprawdę rewelacyjny palnik no i ma się pełną zgodność z puszką- CLS chociażby. Sam mam Nissina jako drugą lampę i nie jest moim zamiarem nikomu ujmować. Opisuje jedynie moje odczucia co do tego zakupu, bo może ktoś jest w podobnej sytuacji i się waha czy dołożyć czy nie. Ja nie dołożyłem i za jakiś czas musiałem kupić SB.
    Wiadomo, że przy bardzo ograniczonym funduszu nie ma wyboru i Nissinem też się fotkę cyknie - wcale niezłą.
    Nikon D997 Nikkor 10-500 f/0,7, SpeedLight SB 920 GT.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Hamarama Zobacz posta
    Wiadomo, że to przepaść cenowa ale do SB 600 już niedużo kasiorki. A SB 600 to naprawdę rewelacyjny palnik no i ma się pełną zgodność z puszką- CLS chociażby.
    Oczywiście dla każdego "niedużo" to inna wielkość w przypadku nowej lamy różnica wynosi 450 PLN - czyli praktycznie drugi nissin
    CLS - raczej nie jest potrzebny zwykłemu użytkownikowi.
    Puszka po konserwie turystycznej i słoik po ogórkach kiszonych

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez BartekXXX Zobacz posta
    CLS - raczej nie jest potrzebny zwykłemu użytkownikowi.
    Polemizowałbym...
    Bardzo ciężko jest określić czy jest potrzebny czy nie.
    Ja kupując lampę co prawda wiedziałem co to jest CLS (pi razy oko), ale nie miałem zamiaru go używać. Chciałem porządną lampę do błyskania w pomieszczeniach - teraz błyskam prawie wyłącznie zdalnie.

Tak więc, bez obrazy, ale słaby argument akurat, bo uważam siebie za zwykłego użytkownika. Od przybytku głowa nie boli.

Chociaż wiadomo, rozważając tak dużą różnicę cenową można pokusić się o zrezygnowanie z tego CLS'a...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Maciek R Zobacz posta
    Tak więc, bez obrazy, ale słaby argument akurat, bo uważam siebie za zwykłego użytkownika. Od przybytku głowa nie boli.
    Chociaż wiadomo, rozważając tak dużą różnicę cenową można pokusić się o zrezygnowanie z tego CLS'a...
    Oczywiście nawet bym nie pisnął że CLS jest nie potrzebny gdyby nie ta dwukrotna różnica w cenie
    Jeśli pojawią się SB600 za ok 500PLN to biorę w ciemno
    Puszka po konserwie turystycznej i słoik po ogórkach kiszonych

Domyślnie

ja mialem ulatwiony wybor, moj d60 nie obsluguje cls i tak narazie bym sb nie wykorzystal ale nastepna lampa to juz sb900.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Maciek R Zobacz posta
    Polemizowałbym...
    Bardzo ciężko jest określić czy jest potrzebny czy nie.
    Ja kupując lampę co prawda wiedziałem co to jest CLS (pi razy oko), ale nie miałem zamiaru go używać. Chciałem porządną lampę do błyskania w pomieszczeniach - teraz błyskam prawie wyłącznie zdalnie.

Hehe świetnie napisane. Dokładnie oddałeś moje odczucia co do lampy. Jak ktoś naprawdę nie wyciśnie z portfela więcej to i tak kupi Nissina. Ale często jest tak, że można doskrobać te kilka stówek. A uważam, że nie można tych lamp porównywać. Jeżeli ktoś nagle stwierdzi, że ma więcej funduszy i chce rozbudować swój system i pobawić się w błyskanie (chociażby samochody) do Nissina raczej sprzeda lub odłoży na półkę. A SB pewnie zostanie i dokupi do niej kolejną Sabinkę.
    Nikon D997 Nikkor 10-500 f/0,7, SpeedLight SB 920 GT.

Domyślnie

A ja spytam tak, Di622 nie działa z krótkimi czsami jedynie 1/60 i to wg mnie największy minus jeśli chodzi o fotografię na zewnatrz ale ktoś tutaj pisał,że działa max na 1/200, troszkę zgłupiałem... Mam D80 i Di622 i wg mnie mam tylko 1/60 :/
    Jak to jest ?
    Acha no i piszecie tutaj o tym że Di622 nie wyzwoli się poza body aparatu a przecież można , Di622 działa jako slave i może doswietlić przecież poza body.Testowałem,wbudowana jako Master a Nissin jako slave.... więc można... chyba,że piszecie tutaj o czymś bardziej zaawansowanym, a ja tylko amator jeśli chodzi o lampy
    D90+GRIP+T.17-50/2.8+Helios 44-2+Nissin Di622+Manfrotto190PROB+141RC
    Moja fotogaleria
    http://www.wicherphoto.republika.pl/ i http://plfoto.com/40831/autor.html

Domyślnie

Zastanawiałem się podobnie jak mój przedmówca ale znalazłem tez odpowiedź w wątku. Nie wiem w jakim trybie używasz lampę, u mnie 1/60 jest w trybie A, w M i chyba w S 1/200.

Domyślnie

Wicher123 przestaw się na pełny manual (pokrętłem na M), ustaw sobie czas naświetlania 1/250 i strzelaj. Działa.
    U mnie działa do 1/500, ale takie numery to tylko w D70s
    Pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez Squier ; 03-01-2010 o 11:24
    Dlaczego BODY a nie korpus...?

Strona 30 z 69 PierwszyPierwszy ... 20282930313240 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów