Close

Strona 22 z 69 PierwszyPierwszy ... 12202122232432 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 211 do 220 z 682

Domyślnie

Nie wiem, czemu producent okroił Di622 z trybu slave 2, który ma Di466 i tenże tryb wyzwala zdalnie z każdej lampy, a slave 1 z lampy w iTTL (w przypadku Nikona).

Ewentualnie można spróbować MODa http://www.flickr.com/groups/strobis...7615498872326/
    Ostatnio edytowane przez adolfik9501 ; 09-09-2009 o 20:14
    Kiedy wszystkie znane metody zawiodą przeczytaj instrukcję obsługi...
    "I właściwie kto wódki nie pije ten jest wywrotowcem, tak
    Świadomie uszczuplającym dochody państwa - bezideowcem"

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Łódź/Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez adolfik9501 Zobacz posta
    Nie wiem, czemu producent okroił Di622 z trybu slave 2, który ma Di466 i tenże tryb wyzwala zdalnie z każdej lampy, a slave 1 z lampy w iTTL (w przypadku Nikona).

Ewentualnie można spróbować MODa http://www.flickr.com/groups/strobis...7615498872326/
    haha .. no fajnie, ale taki mod to dla mnie za dużo. Ciekawe czy jakis upgrade firmware może tutaj coś zmienić ... w kazdym razie .. strasznie się zawiodłem na tej lampie - zupełnie nie pasuje do moich oczekiwań :/

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bednario Zobacz posta
    haha .. no fajnie, ale taki mod to dla mnie za dużo.

Cytat Zamieszczone przez bednario
    Ciekawe czy jakis upgrade firmware może tutaj coś zmienić ... (...)
    Też jestem ciekaw. Gdzieś w sieci na zagranicznym forum pojawiła się informacja, że mają w tym roku wydać nowy firmware co ma odblokować centralny styk... Ile w tym prawdy ? Pewnie tylko producent wie.

... strasznie się zawiodłem na tej lampie - zupełnie nie pasuje do moich oczekiwań :/
    Mądry po szkodzie...

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Łódź/Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez adolfik9501 Zobacz posta

Mądry po szkodzie...
    No niby tak, ALE
    - nie sądziłem że fotocela działa tylko z i-TTL. Nie ma racjonalnego powodu dlaczego nie działa z pojedynczym błyskiem - nawet mniejszy brat tak działa
    - nie sądziłem że lampa nie działa nawet na stopce w trybie manualnym z obiektywem bez procesora w D40

... czyli każda mozliwość zablokowana :/

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bednario Zobacz posta
    - nie sądziłem że fotocela działa tylko z i-TTL. Nie ma racjonalnego powodu dlaczego nie działa z pojedynczym błyskiem - nawet mniejszy brat tak działa
    Mniejszy brat działa, ale tylko dlatego, że ma taką możliwość. Jakbyś zapytał, albo manual sobie ściągnął to byś wiedział

- nie sądziłem że lampa nie działa nawet na stopce w trybie manualnym z obiektywem bez procesora w D40
    Tutaj to sam nie wiem co o tym myśleć...

... czyli każda mozliwość zablokowana :/
    Na to wygląda...

Domyślnie

U mnie na d90 lampka smiga az milo , robilem nia pare imprez i zdjecia sa naswietlone podobnie i bez zarzutu ( w wiekszosci blysk od sufitu ) . Dziwi mnie tylko to ze jak ja podpinalem do d200 to tak jakby jej wogole nie bylo , juz lepiej naswietlala wbudowana , czemu ...?
    d800 , nikor 14-24/2.8g ed , sigma 24-105/4 , sigma 70-200/2.8 ex dg os , 50/1.8 , 28-80/3.3-5.6 , mb d-12 i kupa pierdulek

Domyślnie

chcialbym sie dowiedzieć czy u was ta czerwona lampka tez tak lekko świeci, nawet z metra jej nie widać na danym obiekcie, nie ma ona pomagać Af?

ogólnie muszę oddać ją do serwisu bo przy robieniu zdjecia na pełnej mocy jest ok, ale gdy później chce zmienić cokolwiek to lampa od razu sie wyłącza, wiec nie wiem czy nie zgłosić tez tej czerwonej lampki.

Pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez emsolo ; 29-09-2009 o 21:52

Domyślnie

?

Domyślnie

Tak czytam teen temat i widzę,że za tą kasę to chyba warta ta lampka.Myślicie,że na typowo amatorskie zastosowanie do D80+Tamron 17-50/2.8 da radę??
    D90+GRIP+T.17-50/2.8+Helios 44-2+Nissin Di622+Manfrotto190PROB+141RC
    Moja fotogaleria
    http://www.wicherphoto.republika.pl/ i http://plfoto.com/40831/autor.html

Domyślnie

pewnie - do amatorskich jest ok.

...ale:
    1) jak widać co chwila ktoś pisze o jakiś niedoróbkach, awariach itp.
    może też ktoś miał taki przypadek - ostatnio po podłączeniu lampy (d90) aparat zaczął wariować - w trybie a i m mogłem zmieniać wartość przesłony począwszy od 32 wzwyż... aż do około 90...
    2) powszechnie już wiadomo że dioda wspomagająca autofokus świeci za wysoko. znajomy ostatnio oddał lampę do serwisu, właśnie ze względu na ten problem. odesłali w takim samym stanie. to nie jest awaria wg serwisu...

jasne że cena kusi. kupiłem i nie żałuję. ale trzeba się liczyć z problemami.

Strona 22 z 69 PierwszyPierwszy ... 12202122232432 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów