Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 15 z 15

Wątek: Laika pytanie

Oszczędny w słowach Awatar romano
    Miasto
    Opole / Katowice

Domyślnie

To w takim razie spokojnie pozostanę przy swoich zabawkach
    Taki jeden z takim okrągłym i jeszcze takie coś.

Domyślnie

Jak poracujesz trochę na tych ,- lepszych szkłach, - myślę że będziesz wiedział o co "chodzi kolegom powyżej.
    Lecz - jeśli wystarcza Ci to co masz, to lepiej nie zaczynaj ,bo potem może (jak piszą napisano powyżej )NIE BYĆ ODWROTU.

Pozdrawiam. (Iwcale nie żartuję) hehe.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stig Zobacz posta
    Ale po co Ci to "stawanie na uszach" dla glupiej, metalowej tulejki z kawalkami szkla w srodku i silniczkiem? Zeby to chociaz ladne bylo i sasiedzi mogli zazdroscic...
    Nie, zebym Cie odwodzil od rozmyslan i szukania lepszego, ale pomysl -- skoro jestes zadowolony z tego co masz, to po co gimnastykowac sie, zeby kupic cos 3, 4, 5x drozszego? Sa przyjemniejsze rzeczy do kupienia, lub sposoby wydania pieniedzy. Jak juz raz porownasz i zaszalejesz kupujac zawodowy obiektyw, to nie przestaniesz. Bedzie Cie to meczyc po nocach, zaczniesz wybrzydzac na swoje zdjecia ogladajac je na monitorze w skali 200%, zaczniesz subskrybowac odpowiednie dzialy Allegro, zeby nie przegapic jakiejs okazji. Pozniej wszystko bedziesz przeliczal na kolejne, wymarzone "szkielko". Niektorych zdjec nawet nie bedziesz probowal robic, bo bedziesz swiadom tego, ze tanim obiektywem zrobisz je gorzej niz tym profesjonalnym. Reasumujac -- jest duze prawdopodobienstwo, ze popadniesz w uzaleznienie zwane "onanizmem sprzetowym".
    A myślałem że tylko ja tak mam. (No, może jako jeden z nielicznych).

Domyślnie

popieram dopuki nie kupiłem 50 f/1,8 kitowy obiektyw 18-55 vr dołączony do d60 był dlamnie ostry jak brzywa a pózniej nagle nie nadawał sie do robienia zdjęć.

niestety jak kupisz szkło z wyższej półki nie spojżesz na tanie szkiełka choćbyś miał na uszach stanąć
    Fuji X-A1|słoiki i inne graty
    Moja Galeria | Mój Blog

Domyślnie

50 f1.8 to nie jest obiektyw z wyższej półki...
    Chociaż oczywiście to całkiem dobre szkło jest.
    24355050508080135105200...
    www.jswierad.pl

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów