Witajcie,lepiej póżno,niż wcale![]()
Szukaj
Witajcie,lepiej póżno,niż wcale![]()
D700,Samsung NX1/NX300,30/2,20/2,8,16/2,4,Samyang12/2,N.35-70/2.8D,N.70-200/4G VRIII,Samyang 85/1,4,SB800
Witam wszystkich
jestem tu nowy - i lekko zagubiony - taka masa informacji ,że "nowy " może się nigdy nie odnaleźć
dość długo szukałem tego wątku powitalnego
obecnie D 80 + 16 - 85 VR + 70 - 300 VR + SB 600 - ale plan zmiany
proszę o wyrozumiałość i ciepłe słowa
Witam wszystkich serdecznie
Od wczoraj jestem szczęśliwym posiadaczem Nikona D3000 z dwoma obiektywami Nikkor 18-55mm (kitowy) oraz Zoom-Nikkor 55-200mm. Dlugo zastanawiałem się nad Canonem Eos1000D. Jednak wybór padł na Nikona. czy dobrze? Czas pokaże
Pozdrawiam![]()
wszyscy się witają, to i ja też sobie napiszę,
jako podróżnik po wszystkich aparatach możliwych do trzymania w łapachwróciłem do Nikona i coś chętnie tu poczytam i może sam coś dorzucę od siebie...
pozdrawiam,
Marcin
Witam i ja... na forum co prawda od jakiegoś czasu, ale więcej czytałem o systemie N, przesiadłem się dopiero kilka dni temu z P.
Jeszcze nawet instrukcji nie przeczytałem, brak czasu ale na tyle co zaprzyjaźniałem się z D300 to mogę powiedzieć, że dźwięk lusterka jest po prostu rewelacyjny, milutki dla ucha
AF szybki i precyzyjny, w stosunku do moich szkieł SDM w Pentaxie.
Na razie czytam, jak czegoś nie będe wiedział to dopytam![]()
Witam wszystkich.
Podobnie jak siwyyy77 zaglądałem tu od dłuższego czasu - jako "noname". Tydzień temu przesiadłem się na Nikona choć do ostatnich godzin zastanawiałem się czy dobrze robię. Teraz każda godzina z nowym sprzętem (i instrukcją) zbliża mnie do myśli, że to była dobra decyzja. Z nowym body mam wszystko co chciałem mieć w aparacie. Czy z 7D byłoby mi lepiej?? Hmm, od zawsze chciałem mieć NikonaFotografuje dla przyjemności i potomnych. Zaczynałem ze Smieną, Zenitem XP i Krokusem i nie dopuszczałem do siebie myśli, że przesiądę się na cyfrówkę. Wtedy były inne cyfrówki, takie z FDD 1,44" jako nośnik
![]()
mam: D300s + N16-85VR + SB900
miałem: 400D + Sigma 18-125 DC OS HSM + 580EXII (nie wróciła ze mną z wakacji)
pozdrawiam
Darek
Jest to mój pierwszy post na tym forum więc chciałbym się ze wszystkimi serdecznie przywitać.
Dzięki Waszym opiniom i tygodniowej lekturze tego forum dzisiaj stałem się posiadaczem D90 + 18-200 jeżeli dobrze to opisałem
Wcześniej używałem przez 2 lata sony R1 i brak możliwości zmiany szkła często była denerwująca.
Teraz przeglądam menu aparatu i widzę że czeka mnie wiele nauki, pewnie będę sypał pytaniami.
Pozdrawiam wszystkich
ozim
zacznij od lektury instrukcji obsługi (tej grubszej).
miłej zabawy![]()
N
ot
chciałbym mieć kiedyś tyle kasy żeby kupić puszkę ze szkłem i nie do końca wiedzieć/pamiętać jaki to zestaw![]()
Witaj w naszym gronie! życzę wielu udanych fotek!
D90, N55-300VR, N18-105VR, N35/1,8, sb-600
Skontaktuj się z nami