Witam serdecznie grono nikonowców.
Po analogach był sobie Fuji S5000, potem nastał Olympus E20N, a teraz demokratycznie władzę zdobył D70.
Jaka to będzie władza? Ano obaczymy.
Pozdrawiam.
Szukaj
Witam serdecznie grono nikonowców.
Po analogach był sobie Fuji S5000, potem nastał Olympus E20N, a teraz demokratycznie władzę zdobył D70.
Jaka to będzie władza? Ano obaczymy.
Pozdrawiam.
D70 i jakaś tam optyka
witam wszystkich bardzo serdecznie!
czytam już to forum od jakiegoś czasu ale dopiero dzisiaj ośmieliłam się zarejestrować chociaż i tak jeszcze nie dorównuję profesjonalistom ani nawet większości amotorów którzy piszą na tym forum /chodzi mi o wiedzę bo o zdjęciach nie wspomnę/ ale mimo wszystko czasem chciałabym dodać od siebie parę słów lub o coś zapytać../ale bez obaw nie będzie to pytanie z serii pomóżcie bo nie wiem co jest lepsze d70s czy d80 bo wiem że na niczym dobrym taki wątek się nie skończy../
pozdrawiam wszystkich
witam!
Dołączam do grona posiadaczy NikonówOd dziś użytkuję D80 + Nikkor 18-70. Pozdrawiam.
dzisiaj dołączyłem do waszego grona z czego jestem bardzo zadowolony
w przyszłym tygodniu stane się posiadaczem D70s / dx 18-135 3,5-5,6
co do szkła nie jestem do końca pewny wyboru ,
co wy na to ?
pozdrawim wszystkich pozytywnie zakręconych
tych nie ... również
witam osoby spoza systemu "N", witam wszystkich tych co w systemie, witam administracje, ojcow zalozycieli, moderatorow, rozmownych, oszczednych w slowach i tych co tylko czytaja posty...
chcialem powiedziec ze migrowalem z systemu konicaminolta a dokladnie z KMD5D. powiem tylko ze gdyby nie error 58 o ktorym coraz glosniej /choc mnie nie spotkal-uuffff/ to bym pozostal przy ty co mialem. jednak nasilajace sie obawy nie dawaly mi komfortu funkcjonowania i tak jak wspomnialem migrowalem do WAS. przyznac musze ze na forum KKM czulem sie jak w domu czego mam nadzieje doswiadcze i tutaj a sprzet wiem ze nie jest najistotniejszy wiec licze na wspolna zabawe...
witam i pozdrawiam
Ostatnio edytowane przez themoon ; 28-01-2007 o 17:09
raszplum raszpalinelium antinazizmum plum
witam,
jestem nowy i pozdrawiam wszystkich serdecznie. kto by pomyslal ze tyle ludzi interesuje sie fotografia)
od 3 dni jestem uzytkownikiem nikona d70 z kitowym 18-70 i powiem ze po przesiadce z canona t70 (pewnie niektorzy pamietaja to cacko, aparat roku 1986) jestem troche przerazony tymi wszystkimi funkcjami, balansem bieli i cala fura guzikow, ktore maja mi ulatwic fotografowanie. wlasciwie to ciagle sie zastanawiam bo tym aparacie programy typu S i A? w starym canonie mialem tylko automata, preselekcje czasu i manual. przeciez jesli chce zmienic kombinacje czasu i przeslony to w taki sam sposob robie to zmieniajac przeslone i czas otwarcia migawki.
poza tym mam pewne problemy z autofocusem (w canonie byl manualny) ale w miare lektury instrukcji obslugi sie do niego przyzwyczajam, no ale mimo wszystko ciagle mi brakuje tego malego kolka w srodku obiektywu, w ktorym obraz na gorze przesuwal sie wobec reszty kadru. guzik ae-l af-l jest magiczny, mysle ze zajmie mi dlugii czas (ale ja jestem kompletnym amatorem wiec nigdzie sie nie spiesze) zanim bede go uzywal w sposob instynktowny.
innym ciekawym tematem (moze ktos z was wie gdzie to jest na forum)ktory mnie nurtuje jest sensownosc dostosowywania balansu bieli juz w aparacie podczas gdy mozna to zrobic z powodzeniem w photoshopie, nie wiem pewnie jest jakas strata na jakosci.
czy ktos w was wie gdzie umiescic wtyczke (plug-in) do photoshopa tak aby czytal pliki nef? ogolnie to nie mam ochoty instalowac kolejnego programu tak aby czytac tylko jeden typ danych no ale tak naprawde nie wiem po co te nefy, pewnie tez jest jakis temat na forum (gdyby ktos wiedzial prosze o info pliz pliiiz).
o reszcie nie pisze bo mam jeszcze 50 stron instrukcji obslugi wiec po co zawracac glowe)))))
pz
Adam
Witam,
Sprzęt jak w podpisie...
Pozdrawiam, Marek
--------------------------------------
D90, D50 N17-55 f2.8, N18-70 (na sprzedaż), N70-300 VR, N50f1.8, SB-800
Serdecznie witam!
Od piątku użytkownik kitowego d70s - co tu dużo mówić - od dwóch lat wybierałem aparatna początku miał to być nikon d70, oglądałem, wybierałem, wydziwiałem i na końcu z d70s wylądowałem...hehe nie ma to jak dobry sprzęt (wystarczyło raz chwycić go na żywo, żaden już nigdy nie pasował TAK dobrze
)
Pzdrawiam serdecznie !
Witam Szanownych
Od niedawna jestem szczęśliwym posiadaczem super aparaciku-D80 z obiektywem Sigma 24-70mm (choć ów obiektyw istotnie redukuje poziom szczęściaale nadchodzą zmiany). Dotychczas wiernie towarzyszył mi coolpix 4200 z którego byłem bardzo zadowolony ale apetycik zaczął rosnąć i...
Jeszcze raz kłaniam się nisko szanownym forumowiczom oraz wszystkim odwiedzającym to forum.
pozdrawiam
marek
Witam
To po części dzięki wam wybór padł na D50 i za to wam dzięki...
Skontaktuj się z nami