Witam wszystkich
Mam na imię Paweł, mieszkam w Chrzanowie woj. Małopolskie fotografuje od 7lat z "rożnym" skutkiem
Posiadam Nikona D300 i D50 który od 2000 roku jest w naszej rodzinie.
Pozdrawiam!
Szukaj
Witam wszystkich
Mam na imię Paweł, mieszkam w Chrzanowie woj. Małopolskie fotografuje od 7lat z "rożnym" skutkiem
Posiadam Nikona D300 i D50 który od 2000 roku jest w naszej rodzinie.
Pozdrawiam!
Niniejszym chciałbym się przywitać, bo choć na forum jestem trochę obecny, to dopiero teraz przesiadłem się ostatecznie na system Nikona. W ramach budżetu 4000 zł. miał być Nikon D7100 + 18-105, ale po zastanowieniu wybrałem za podobną kwotę używkę D90, Tokinę 11-20 f:2,8 i Nikkora 50 f:1,8 G. I na starcie mam pod górkę, bo używane body okazało się mieć BF, więc trzeba będzie wysłać na kalibrację. Na szczęście jest LV i ostrzenie kontrastowe, póki co.
Nikon Z50, TTArtisan 7,5mm f:2.0; Viltrox 13 mm f:1.4; Viltrox 33 mm f:1.4; Meike 55 mm f:1.4; Nikkor 16-50 f:3.5-6.3 VR; Nissin Di866 Mark II x2
Poczytaj to: http://forum.nikoniarze.pl/showpost....4&postcount=13
A tu wątek o D90: http://forum.nikoniarze.pl/showthrea...=240636&page=3
Ostatnio edytowane przez zgera ; 21-04-2015 o 18:45 Powód: dodanie tekstu
NIKON D3100, NIKKOR 18-55 VR II, 18-105 VR,
Dzięki za link. Zastanowię się nad samodzielną kalibracją.
Nikon Z50, TTArtisan 7,5mm f:2.0; Viltrox 13 mm f:1.4; Viltrox 33 mm f:1.4; Meike 55 mm f:1.4; Nikkor 16-50 f:3.5-6.3 VR; Nissin Di866 Mark II x2
Cześć!
Mam na imię Grzegorz. Niedawno przeszedłem na "żółtą stronę".
Wcześniej (od 2006) było Sony od pierwszej A100 przez wiele modeli skończywszy na A77II i A900. Troszkę żal było się rozstawać z FF i Zeissem 135/1.8, ale nie żałuję bo nie pokochałem się z elektronicznym wizjerem.
Teraz mam D750 i takie 3 podstawowe stałki z serii G: 35-50-85 ze światłem f/1.8. Focę głównie jamniki i inne czworonogi, a ostatnio to mojego synka, który właśnie skończył 7 miesięcy. Pozdrowienia dla wszystkich![]()
Witam wszystkich N / foto zakręconych
Kiedyś był Nikon analogowy a teraz pora najwyższa na megapikselowego … chyba że Canon … jednak nie sądzę … aczkolwiek łatwo nie jest.
NIKON ENTRY LEVEL D 810 + N 24-70 II VR
Cześć wszystkim!
Czytam forum od paru dni, muszę przyznać że jest mi bardzo pomocne z poznaniem wielu aspektów fotografi.
Od niedawna mam pierwszą lustrzanke Nikon d5200 z obiektywem Nikkor AF-S DX 35 mm f/1.8G, coraz bardziej jestem przekonany z słusznego wyboru, niedługo przyjdzie odwzrotne mocowanie obiektywu, pierścienie pośrednie 7,14 i 28mm do makro i adapter M42 bo dziś od ojca przywiozłem sobie pare obiektywów które mnie interesowały stałki do przetestowania: nieśmiertelny Helios 44m-4 2/58mm,
Pentacon auto mc 2,8/135mm i Jupiter 21M 4/200mm . Więc będzie co trenować.
Interesuje mnie jeszcze fotografia makro, jeśli nie wyjdzie mi z pierścieniami pośrednimi i odwrotnym mocowaniem obiektywu czas będzie pomyśleć nad dedykowanym obiektywem.
Jako że lubię foto krajobrazów i architektury to już stwierdziłem że 35mm jest zdecydowanie za wąskie i tu też trzeba pomyśleć o wiele szerszym kącie.
Pozdrawiam fotoamator z Poznania![]()
Witam, forum czytam od dawna (odrobinę wcześniej niż data rejestracji). Nic nie pisałem do tej pory bo nieśmiały jestem. Teraz jednak okazało się, że żeby wystawić coś w dziale sprzedam muszę mieć ileśtam postów, więc trzeba przełamać swoją nieśmiałość
. Najprościej zacząć chyba tutaj.
Zajmuję się hobbystycznie fotografią sportową, a i podczas górskich wycieczek nie lubię się rozstawać ze swoim D90.
Co tu więcej pisać. Posiadam kultowe D90, którego chyba nigdy nie sprzedam (nawet przy zamianie na lepszy model), do tego kitowy obiektyw 18-70 (jeszcze ze starego zestawu z D70s) no i niedawno zakupione tutaj na forum 80-200 2.8. Do tego stałki 35 i 50, z których właśnie ta druga dostała wyrok sprzedaży (narazie w "zawiasach" do czasu napisania odpowiedniej liczby postów)
Pozdrawiam!
P.S. Jeśli ktoś z Krakowa chciałby podyskutować na tematy fotograficznie, albo zabrać się czasem ze mną w góry to zapraszam na PW!![]()
Jestem już jakiś czas zarejestrowany na forum ale wypadało by się w końcu przywitać.
Tak więc witam wszystkich forumowiczów!
Jestem Dominik i od około pół roku używam swoją pierwszą lustrzankę - Nikon D5200 + 18-105 VR
Oczywiście dużo nauki przede mną.
Witam, również wypada się przywitać zwłaszcza, że obserwuję to forum od jakiegoś czasu. Jestem Krzychu mieszkam w Düsseldorf (jeśli jest ktoś z okolicy zapraszam na wspólne focenie). Używam dslr Nikon oraz parę szkieł. Interesuje mnie głównie Street oraz reportaż.
pozdrawiam
krzychu
Skontaktuj się z nami