Witam,
Reaktywuję przygodę z foto, tym razem jako "operator Nikona".
Pozdrawiam wszystkich nikoniarzy i forumowiczów.
Szukaj
Witam,
Reaktywuję przygodę z foto, tym razem jako "operator Nikona".
Pozdrawiam wszystkich nikoniarzy i forumowiczów.
Cześć,
Cieszę się że jestem na tym forum wreszcie zarejestrowanym użytkownikiem. Lustrzankami Nikona bawię się od prawie trzech lat a forum czytam prawie od dwóch. Moja przygoda z foto zaczęła się około 10 lat temu od zwykłych pstrykaczy firmy kodak i kilkudziesięciu rolek filmów z wakacji. potem był Canon A60 i zabawa z trybem M i A wreszcie się zaczęła. Przyszedł i czas na hybrydę Panasonic FZ7. No i pierwsze lustro D3000 z N18-55, kupno Sigmy 70-300 dalej N18-105 potem N35-f1.8 i wreszcie wymiana body na D5100 (trudny wybór pomiędzy D90 a D5100). Teraz zastanawiam się nad kupnem N55-300 (po ostatnich pokazach lotniczych tzw. Air show w Darłówku byłem załamany możliwością mojego N18-105). W dalekiej przyszłości jakiś szeroki kąt by się też przydał np. S10-20. Jedyne ci mnie ogranicza to zbyt wąski budżet na moje kosztowne hobby.
D5100 |N35f/1.8| |N18-105VR| |N18-55VR| |S70-300| w planach: N55-300VR...
Cześć Wszystkim
Jestem nowy i zielony, wyrastam więc Wam tu jak młoda roślinka, aczkolwiek chłonna...
Historii swojej fotografii nie ma co pisać bo profesjonaliści się za głowę złapią, nikogo poza tym też nie zaskoczy pstrykanie czym się da i przy sposobności.
Nadszedł czas na podjęcie poważnej decyzji, która jest pewnym przełomem... i wiąże się z kupnem lustra.
Na początek zdecydowaliśmy się [moja druga połowa już bawiła się lustrami wcześniej, okazjonalnie] na D7k... problemem staje się wybór szkła bo fotografia nie jest jeszcze tączęścią na szego życia, na którą wydamy ostatni grosz, cierpiąc głód przez kolejny miesiąc [aczkolwiek ja tam osobiście pewnie bym tak zrobił, dzięki bogu ma mnie kto powstrzymać przed takimi decyzjami, tłumacząc że są też rzeczy inne, równie ważne jak przyjemności] :P Na to jeszcze przyjdzie czas... sprzęt się pomału skompletuje, szkła wymieni na jasne itd. Póki co trzeba pocierpieć, ale w fazie "rozpoznania" to chyba nie takie straszne
Pozdrawiam wszystkich serdecznie i... do "zobaczenia" na forum![]()
Po co łapać kotka skoro tak fajnie się go goni
D7k [] N18-55 [] N18-105 [] co będzie dalej?
a powitać wszystkich nowicjuszy
zapraszamy w nasze progi![]()
Psychotrop vel Grzegorz Lucjan Laska von Lasocki
Witam wszystkich użytkowników!
Swoja przygodę z fotografowaniem dopiero chce zacząć a do tej pory przez moje ręce przewinął się tylko jeden Zenit i kilka kompaktów .Na forum zarejestrowałem się aby się dokształcić na temat sprzętu jak i technik.Co do sprzętu wiem ze to będzie Nikon ale jeszcze nie jestem pewien jaki model wybrać mam nadzieje ze osoby na forum pomogą mi dokonać właściwego wyboru.
Pozdrawiam Robert
Witam Szanownych Forumowiczów!
To miejsce odwiedzam regularnie od mniej więcej 2 lat, bo lubię. Fotopstrykam amatorsko prawie lat 10, bo też lubię. Wiedza zdobyta (i wciąż zdobywana) dzięki Wam pozwoliła mi stać się bardziej "świadomym" fotoamatorem. Czytam, uczę się i robię zdjęcia i daje mi to niesamowitą frajdę! Pozdrawiam, Kamil.
Nikon, szkiełka i Sabinka oraz niebieski Pansłonik
Witam wszystkim,
od blisko 8 lat nie korzystałem z żadnego forum i muszę się tego niemal od nowa nauczyć![]()
Pozdrawiam!
ps. fotografuję w wolnym czasie od około 2 lat ale z długimi przerwami, dlatego w zasadzie nadal jestem na początku drogi
Ostatnio edytowane przez infestor ; 08-02-2013 o 20:54
Witam wszystkich miłośników fotografii.
Jestem tu z polecenia użytkownika sunnyluk, którego pozdrawiam![]()
Niestety nie posiadam jeszcze żadnego sprzętu z logiem Nikon. Planuję wkrótce zakup D3100, który powinien wystarczyć aby wejść na kolejny poziom wtajemniczenia foto![]()
Obecnie posiadane sprzęty to Samsung NV7 i Canon S100, ten ostatni używam obecnie.
Zdjęcia robię już od dawna, ale to było bardziej "strzelanie" zdjęć, kiedy to miałem swój pierwszy aparat cyfrowy (niestety dwa upadki na ziemię - nie z mojej winy - sprawiły, że długo nie "pożył"). Później była dłuższa przerwa, do czasu pojawienia się wyżej wymienionych sprzętów. Interesuje mnie każdy temat foto (oprócz pojawiającej się mody na zdjęcia pogrzebowe...), a w szczególności zdjęcia portretowe i jakieś sesje zdjęciowe![]()
Fotografia to nie jedyne moje hobby, ale priorytetowe![]()
Pozdrawiam wszystkich użytkowników.
Witam Serdecznie wszystkich miłośników fotografii .
Witam. Miło mi dołączyć do grona Forumowiczów.
Wielokrotnie, szukając cennych informacji, sięgałem już do tematów, które są tutaj poruszane. Przyszedł czas, aby się czasem podzielić swoimi doświadczeniami, o ile będą pomocne. Oczywiście sam mam jeszcze dużo pytań bez odpowiedzi, mam nadzieję, że ich liczba się zmniejszy przy Waszej pomocy.
Wspomnę tylko, że moja przygoda ze sprzętem spod znaku N zaczęła się już ładnych kilka lat temu. Miałem też wielokrotnie / okresowo możliwość fotografowania innymi lustrzankami, jednak Nikon to system, który po prostu mi w odpowiada pod różnymi względami. Zatem jestem na Forum. Pozdrawiam.
Paweł
Skontaktuj się z nami