Witam serdecznie,
wprawdzie Nikona jeszcze nie mam, ale na dniach chce kupic D40 kit. To bedzie moja pierwsza lustrzanka cyfrowa, pierwszy aparat Nikona (wczesniej pykalem naprawde swietnym - w mojej opinii, ale jednak automatem Fujifilm FinePix F700). Gdzie na tym forum wyczytalem, ze nie ma sensu kupowac tego Nikona, bo juz lepiej dolozyc troche kasy i kupic np. D80, ale ja jestem zupelna noga w sprawach fotografii innej niz tylko naciskanie przycisku i mam nadzieje, ze D40 bedzie niezlym materialem do nauki, tym bardziej ze i tak przekracza o wiele moje mozliwosci - poki co, miejmy nadzieje.
Swoje Fuji musialem, niestety, wyslac (od 23 marca bylej) zonie, a jesli juz kupowac cos nowego to czemu nie takiego Nikona?
Chce zamowic z tym sklepie: http://www.digitalrev.com/en/product...3&category_id= z karta Transcend 4 GB Class-2 (i tu od razu pytanie: czym rozni sie Class-2 od Class 6, oprocz tego ze ta druga jest drozsza o 15 funtow?), co razem wyniesie mnie okolo 300 funtow szterlingow. Moze jakies sugestie?
Dzieki.
Szukaj

Odpowiedz z cytatem
Skontaktuj się z nami