Close

Strona 9 z 205 PierwszyPierwszy ... 78910111959109 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 2048

Domyślnie

Witam serdecznie,
    wprawdzie Nikona jeszcze nie mam, ale na dniach chce kupic D40 kit. To bedzie moja pierwsza lustrzanka cyfrowa, pierwszy aparat Nikona (wczesniej pykalem naprawde swietnym - w mojej opinii, ale jednak automatem Fujifilm FinePix F700). Gdzie na tym forum wyczytalem, ze nie ma sensu kupowac tego Nikona, bo juz lepiej dolozyc troche kasy i kupic np. D80, ale ja jestem zupelna noga w sprawach fotografii innej niz tylko naciskanie przycisku i mam nadzieje, ze D40 bedzie niezlym materialem do nauki, tym bardziej ze i tak przekracza o wiele moje mozliwosci - poki co, miejmy nadzieje.
    Swoje Fuji musialem, niestety, wyslac (od 23 marca bylej) zonie, a jesli juz kupowac cos nowego to czemu nie takiego Nikona?
    Chce zamowic z tym sklepie: http://www.digitalrev.com/en/product...3&category_id= z karta Transcend 4 GB Class-2 (i tu od razu pytanie: czym rozni sie Class-2 od Class 6, oprocz tego ze ta druga jest drozsza o 15 funtow?), co razem wyniesie mnie okolo 300 funtow szterlingow. Moze jakies sugestie?
    Dzieki.
    Pozdrawiam,
    Patryk

Domyślnie Witam

Witam serdecznie
    Co prawda nie jestem jeszcze posiadaczem Nikona, ale pod koniec miesiąca planuje zakup D80 jeszcze nie wiem z jakim obiektywem. Moje ostatnie 2 lata to zabawa Lumixem DMC-FZ5 Panasonica. Zabawa ponieważ moja wiedza teoretyczna o fotografowaniu do tej pory była i nadal jest mizerna, chociaż mam zamiar to zmienić, mam nadzieję również z pomocą tego forum.
    Krzysiek

D7000 | Nikkor 18-70 3.5-4.5G | Nikorr 35mm 1.8G | Sigma 70-300 4-5.6 APO DG

Domyślnie Mój pierwszy post

Witam forum-owiczów mam na imie Arek, chwilowo mieszkam w Cork (Irlandia). Fotografuje wszystko co mnie otacza, jest to moje hobby któremu poswiecam wolne chwile. Po 3 latach spezonych razem z moim coolpix-em 4200 (genialne malenstwo), przesiadlem sie na D40 i staram sie go "okielznac". Jako ze jestem "totalnym" amatorem, czekam na konstruktywne opinie oraz licze na pomoc od bardziej doswiadczonych userów.

Pozdrawiam.
    D700, S24-105/4 ART.

"...the first thing that you want, will be the last thing you'll ever need"

Domyślnie Nagroda za cierpliwość...

Witam i pozdrawiam wszystkich miłośników Nikona, do których zaliczam się już od 1994 roku - F70. Dwa dni temu po długim oczekiwaniu mogłem w końcu rozpakować pudełko ze znaczkiem D80 Wspaniałe uczucie!
    Póki co używam starych obiektywów od F70, czyli 35-80 Nikkor i 70-300 Sigma, ale że oba są "D", mogę w pełni cieszyć się wszystkich funkcjami Mam nadzieję, że uda mi się uzbierać na jakieś nowsze szkiełka - no i żona pozwoli...

Stake

Oszczędny w słowach Awatar MKCn
    Miasto
    Gród Trzech Braci

Domyślnie

Witam!
    Zgodnie z sugestią MODA „wylewam” moja radość z wstąpienia do klubu.
    Forum przeglądam od dłuższego czasu i korzystałem już z rad na nim zawartych.
    Ze sprzętu jestem zadowolony, choć nie wiem czy powinienem bo nie mam porównania z innym.
    Obecnie jestem na etapie poszukiwań N 28-105 f3,5-4,5 za rozsądna cenę w dobrym stanie.
    Pozdrowienia!!! MKCn
    D50 + D7100 +S17-50 HSM OS + N18-55 + N35 + N70-210f4 + JUPITER 200 + JUPITER 135 + HELIOS 44 + MIR 35 + ZENIT ET + NISSIN Di622N

Domyślnie

witam! Już zdążyłem się przekonać, że to ja robie zdjęcie, a nie aparat i jak ważny jest obiektyw btw drogie hobby ...
    "You press the button, we do the rest."

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Zielona Góra

Domyślnie

Ja też się witam
    Na razie jestem posiadaczką zenita 12xp, ale niedługo zastąpi go D50! Póki co, przeglądam forum, uczę się i w razie czego pytam. Na dobre zagoszczę tu, jak będę miała nikona

Domyślnie Poznań

Pozdrowienia (szczególnie dla poznaniaków). Forum i grupa działa aktywnie, więc postanowiłem dołączyć w celu pogłębienia wiedzy i podzielenia się swoimi doświadczeniami. Witam
    "Nieostrość" to CECHA obrazu a nie wada!
    http://www.dg.art.pl

Domyślnie

Wprawdzie witałem się TU ale nie byłem świadomy specjalnego wątku Więc ponownie witam w tym niezwykłym gronie i mam nadzieję na liczne, fotograficzne znajomości szczególnie z terenu Śląska

Domyślnie

No i przyszła kolej na mnie....wzruszyłem się...dajcie mi chwilę.........................................no już ...Na początku była nicość, potem pojawił się pomysł, słowo i czyn, w kolejności:
    1.FED-4
    2.Zenit 122
    3.Praktica MTL-5
    4.Minolta 7000i
    5.Nikon D70 (awaria)
    6.Olympus SP-500UZ
    7.Nikon Coolpix L3 i planuję teraz coś nr 8
    Szkoda, że pracuję w Polsce, bo posiadałbym niezłą kolekcję aparatów, a tak to trzeba było sprzedawać aktualny żeby kupić następny, ale tym razem nr.7 zostawię (dla mojej żonki ;-p) i kupię do tego lustrzanke cyfrową (dla mnie) , kompakty to jednak porażka!
    ... i taki ze mnie zimny drań, ale lubię fotografować i NIKT MNIE NIE POWSTRZYMA!

no a poza tym to WITAM, długo mnie tu nie było :-p
    Ostatnio edytowane przez WolaskoW ; 03-04-2007 o 09:17 Powód: nie dokończenie

Strona 9 z 205 PierwszyPierwszy ... 78910111959109 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów