Witam, jestem dopiero na początku swojej przygody z fotografią. Bardzo lubię robić zdjęcia z zakresu close up oraz makro, fotografię traktuję jako hobby.
Pozdrawiam,
Alek![]()
Szukaj
Witam, jestem dopiero na początku swojej przygody z fotografią. Bardzo lubię robić zdjęcia z zakresu close up oraz makro, fotografię traktuję jako hobby.
Pozdrawiam,
Alek![]()
Witam wszystkich.
Witamy. Czytajcie, pytajcie![]()
Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.
Witam Wszystkich, to drugi raz bo jakoś mi konto uciekło zardzewiało to skutki braku zaangażowania![]()
na ten czas można powiedzieć jestem bezsystemowy![]()
obecnie na etapie poszukiwania a raczej wyboru ,,odpowiedniego,, sprzętu początki były dosyć ciekawe i zaczynały się smieną z przeterminowanym materiałemale to z perspektywy czasu cieszyło bardziej niż pierwsza lustrzanka cyfrowa .
Cześć! Już w poniedziałek (mam nadzieję) stanę się pełnoprawnym Nikoniarzem ponieważ oczekuję na przesyłkę z moim D750. Pierwszy obiektyw już czeka na założenie i jest to Nikkor Af-s 35mm f/1.8 G DX, następny w kolejce będzie bardziej adekwatny do tego body 24-70mm f/2.8 od Sigma lub Nikon. Fotografuję głównie krajobrazy, trochę street i architekturę, ale chciałbym się sprawdzić w fotografii produktowej z branży automotive.
Cześć!
Jestem Marcin ze stolicy, a raczej słoik z SiedlecPosiadam Nikona D5600 z kitowymi szkłami: NIKKOR DX 18-55 f/3.5-5.6G VR, NIKOR DX 70-300 f/4.5-6.3G ED VR, NIKKOR DX 18-105 f/3.5-5.6 G ED, leciwego już NIKONA D90 i lampę YONGNUO YN460. Takim oto zestawem zamierzam podbić branżę motorsportu
Uważajcie więc, 2021 jest mój! A tak na serio to świeżak jestem, zacząłem fotografować rok temu D90 jakieś KJSy i takie typowo amatorskie rajdy. W czerwcu kupiłem D56 i to był dla mnie ogromny krok do przodu. Zaliczyłem kilka poważniejszych rajdów, publikuję fotki na swoim fanpage i insta. Zrobiłem też kilka relacji z rajdów dla jednego z mniejszych portali motoryzacyjnych. Ogólnie szeroko pojęty motorsport, z nastawieniem na rajdy i rallycross i w tą stronę chcę iść
Jak znajdę chwilę czasu i ogarnę trochę co tu się dzieje na tym forum to będę się udzielał, pewnie więcej pytał niż odpowiadał
Pozdro wszystkim!
Pytaj. Podobno kto pyta nie błądzi
Witam![]()
Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.
Swoją przygodę z fotografią zaczęłam od aparatu a raczej lustrzanki Nikon D3200 jednakże chciałabym zdobyć więcej wiedzy niż tylko z próbowania i własnych sił bo nie zawsze wychodzi liczę, ze na tym forum znajdę wiele ciekawych i inspirujących postów. Pozdrawiam i witam wszystkich serdecznie Marta.
Cześć!
Wpadłam tutaj ponieważ pretenduję do bycia Nikoniarzem. Mam bardzo niewielkie doświadczenie w fotografii, spore natomiast w obserwacji ptaków. Nadszedł ten czas, żeby zacząć to uwieczniać. Po prześledzeniu różnych wątków i obejrzeniu tryliona filmów na yt doszłam do wniosku, że swoją przygodę rozpocznę właśnie z Nikonem- nie ukrywam, że to forum jest jednym z czynników, które skłania mnie do zakupu. Pozdrawiam z mroźnego Augustowa!
Servus Wszystkim
Grzecznie witam tu obecnych,jestem Kulfon
Zawsze lubilem robic zdjecia,oprocz sportu jest to moje kolejne wielkie hobby,sprawia mi to poprostu wielka frajde.
Mialem kilka aparatow,Kodaka na klisze,compacty Canona.
Dwa lata temu kupilem pierwsza lustrzanke Nikona model D3 jako zupelnie nowy aparat za symboliczne pieniadze.
Dzisiaj jestem niewolnikiem z wyboru wlasnie tego niezniszczalnego body,mimo ze technika gna niemilosiernie do przodu![]()
Skontaktuj się z nami