Witam Szanowne Grono Forumowiczów.
Fotografuje odkąd dostałem Smienę na komunię, potem kilka Zenitów. Sam wywoływałem klisze i potem na papier itd. Na studiach skończył się wolny czas i fotografia poszła w odstawkę.
Jak urodziło się pierwsze dziecko kupiłem d3200 z 18-105 + Sigma 10-20, które mam do tej pory. Ostatnio wróciłem do fotografowania ale przepaść jest straszna jeśli chodzi o moją wiedzę. Dokupiłem używany Nikkor 18-300 f3,5 5,6 DX. Zachciało mi się sięgać dalej. Kupiłem Używaną sigmę 15-500. Trochę postrzelałem ale niestety z d3200 jakość kiepska szczególnie przy powiększaniu i wycinkach. AF też jest taki sobie.
Przyszedł czas na kupienie czegoś innego. Nie wiedziałem za bardzo co, czy nowy d5500 czy może pełna klatka. Nie wiem co do końca mnie przekonało na d600 - może cena przy ciekawych parametrach.
Znalazłem do niego Nikora 28-300 f3,5-5,6 i starą stałkę 35 f1,2. Sigma 150-500 do niego te pasowała.
No i zaczęły się moje problemy. Czym więcej się dowiedziałem lub doczytałem w internecie tym mniej umiem i rozumiem. Już wcześniej czytałem Wasze forum ale teraz przyszedł czas na moje pytania.
Szukaj

Odpowiedz z cytatem
Skontaktuj się z nami