Witam serdecznie
Jest to mój pierwszy post na forum. Jestem amatorem i początkującym :P Mój wybór padł na D5100 + 18-55 VR![]()
Szukaj
Witam serdecznie
Jest to mój pierwszy post na forum. Jestem amatorem i początkującym :P Mój wybór padł na D5100 + 18-55 VR![]()
a witamy syćkich
zapraszamy do rozglądnięcia się po wszystkich działach, poczytaniu co i gdzie w trawie piszczy i potem do prezentacji swoich prac![]()
Psychotrop vel Grzegorz Lucjan Laska von Lasocki
Witam wszystkich miłośników Nikona. Od jakiegoś czasu przeglądam forum i korzystam z porad które tutaj znajdę. Pozdrawiam wszystkich
Witam
Jestem amatorką, dopiero zaczynam przygodę z fotografią. Wcześniej używałam kompaktowego Soniaka, od kilku jestem szczęśliwą posiadaczką Nikona D5100 + 18-55, ale dopiero uczę się tego sprzętuPozdrawiam wszystkich
![]()
witam. jestem nowy , zielony.....ale strasznie napalony.. na 5100
....forum - juz od jakiegoś czasu, czytam , oglądam, ucze się.....lecz im dlużej to robie ,tym cześciej zadaje sobie pytanie....stary , co Ty tu robisz ?? nie zgubiłeś przypadkiem ???
W takim bądź razie i ja się przywitam.
Nazywam się Szymon i jestem Kaszubem, mieszkającym i uczącym się w Poznaniu. Dzięki Waszym komentarzom i opiniom stałem się szczęśliwym posiadaczem Nikona D5100 z kitowym Nikkorem 18-55VR. Zdjęcie tu, zdjęcie tam i tak powoli nabieram wprawy w portretowaniu otaczającej nas rzeczywistości. Jako, że studiuję dziennikarstwo, fotografia jest dla mnie szczególnie ważna, jako dopełnienie treści artykułów, felietonów, reportaży.
Pozdrawiam
a dzieńdoberek wszystkim
jak zwykle zachęcam do zapoznania się ze strukturą forum, obyczajami tutaj panującymi i oczywista regulaminem![]()
Psychotrop vel Grzegorz Lucjan Laska von Lasocki
Witam serdecznie jestem Krzysiek z Lublina i to mój pierwszy post na Forum.
Już dawno zaczął mnie irytować kompakcik, a im więcej zagłębiałem się w tematykę tym bardziej chciałem mieć lustrzankę. Wybór padł na NIKONA.
Jak trafiła się dobra okazja zakupiłem D40, w prawdzie kupiony w salonie w 2007 ale przebieg na prawdę imponujący, nieco ponad 6200 zdjęć - jedyna wada to mała plamka na każdym zdjęciu + kilka nie przeszkadzających syfków w wizjerze. Mam standardowy obiektyw 18-55 bez stabilizacji, zamówiłem już drugi, Nikkor AF-S 55-200 mm f/4-5.6G IF-ED VR DX.
Zrobiłem już 300-400 zdjęć, z czego jedno jest na prawdę ładne - ale myślę, że początki muszą być trudne. Mam nadzieję, że nauczę się robić ciekawe zdjęcia.
W najbliższym czasie będę musiał kupić parę niezbędnych akcesoriów, myślę że baza wiedzy oraz Użytkownicy Forum znacznie mi to ułatwia.
Witam wszystkich - a jednak jest wątek, gdzie można się przywitać
Imię me Paweł rodzony na ziemi Gdańskiej gdzie po dziś dzień zamieszkuję.
Przesiadka z a900 i a77 na D800. Dawno bym to zrobił, ale wiadomo jak to jest przy zmianie systemu... zwłaszcza w sezonie ślubnym. Ale trafił się kupiec na wszystko co miałem (a było tego trochę )
Pozdrawiam wszystkich Nikoniarzy![]()
Ostatnio edytowane przez pgaik ; 14-08-2012 o 13:31
witam serdecznie witek z płocka z tej strony od 2 mc dzialam na d3100, przesiadlem sie z pentaxa k200d
Skontaktuj się z nami