Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 26

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

ja używam lowepro slingshot 100 aw
    Kod:
    http://www.skapiec.pl/img/148724-67-1-lowepro-slingshot-100-aw.html
    i jak dotąd sprawuje się świetnie. Inna sprawa, że jest ciepło i nie mam dużo ubrań na sobie jak ktoś napisał, rzeczywiście może się okazać kiszka jak będzie chłodniej. W każdym razie można wygodnie obsługiwać mając na sobie bluzę z kapturem Na wiosnę/lato jest bardzo dobry (trochę mały). Jest przy tym naprawdę wygodny i łatwo się wyjmuje aparat.

Domyślnie

wlasnie dostalem plecak kata 3in1 30. Wykonanie b.dobre uklad z przesowaniem dziala, miejsca w komorze na aparat duzo (d90, 3 szkla, 2 lampy, jakies *******ki i jeszcze zostalo miejsce) komora gorna raczej mala ale wystaczajaca. Caly plecak sporawy fajny sztywny wzbudza zaufanie

Domyślnie

Krotki tescik plecaczka. Spacer doookla jeziorka. Nosi sie b wygodnie dostep do wszystkich kieszeni ok, czyli do aparatu szybko do pozostalego sprzetu jak w innych plecakach z tylu rozpinanych. Zestaw ktory targalem ze soba, d-90, szkla, 50 , szeroki zoom, dlugi zoom, dwie lampy sb-28, wyzwalacze, dodatkowe drobiazgi (sporo) 2 statywy z parasolkami podpiete do plecaka i jest jeszcze luz. Wg mnie plecak super.
    D90, Samyang, Tamron, Tokina, Nikkor
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

rafo87
    Gość

Domyślnie

Witam serdecznie.

Mam pytanie, szukam dość taniego plecaka który posłuży mi na wczasy(które już za tydzień) i muszę się na coś szybko zdecydować, myślałem o Lowepro Slingshot 200 AW, ale mam pytanie czy wejdzie mi do niego Nikon D90 z podpiętym 18-200, SB-900, pare drobiazgów a w górną komorę małą kamera?
    Prosiłbym o szybką odpowiedź.

Dziękuje i pozdrawiam.

Domyślnie

hmmmmmmm, do przenoszenia wpakowałem w niego d300 z podpietym 24-70, T 17-50 2.8, 70-200 2.8, sb-800, 50 1.8, a w górnej kieszonce body d50
    Tak więc wg mnie da radę

rafo87
    Gość

Domyślnie

Dzięki serdeczne shadow_alex, jak pisałem, narazie chciałbym wsadzić do niego D90+18-200, SB-900, mała kamerka i jakieś pierdoły, a tak jak ktoś to poruszył w którymś wątku, że ciężko jak się jest na wypadzie(zwiedzaniu) gdzie co parę chwil może zdarzyć się sytuacja do zrobienia fotki, ściągać plecak wyciągać sprzęt i zaraz go znowu chować, a przy Slingshocie ten dostęp powinien być szybszy i wygodniejszy, a życie lubi zaskakiwać i nigdy niewiadomo kiedy dopadnie właśnie mnie i da mi szanse na dobre zdjęcie, więc muszę czychać w gotowości
    Może macie jeszcze jakieś sugestie?
    Dzięki
    Pozdrawiam.

Domyślnie

.....jak już kupisz slingaszota, to IMO musowo trza zrobić przemeblowanie w środku

Domyślnie

Mam podobny tj model 300 i powiem szczerze: wykonanie super, ochrona sprzętu super, praktyczność również, ale gorzej jeśli wrzucisz sporo sprzętu do środka. Robi się wtedy ciężko i na dalsze wyprawy nie polecam. Na pewno plusem jest fakt, że możesz go sobie w każdej chwili przesunąć do przodu i wyjąc aparat. Kolejnym plusem jest pokrowiec przeciwdeszczowy. Ogółem plecak świetny poza właśnie problemem podszas noszenia dużej ilości sprzętu no i jak dla mnie sporym minusem jest brak mocowania do statywu
    Nikon D700+nikkor 35/1.8+SB-900 Lowepro Stealth Reporter D650AW

Domyślnie

Co polecacie na zestaw D300 + S18-125 + 70-300 VR jezeli . Jadę z plecakiem 75 litrów pełen rzeczy i różnego rodzaju akcesoriów ale nie foto . Ma ktoś doświadczenie w takim podrózowaniu ze sprzetem ? Torba czy dodatkowy plecak ? Jakie modele polecacie .
    Podrózowanie nie samochodem tylko pociągi i co sie da.

Pozdrawiam
    Czarek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez czarekk Zobacz posta
    Co polecacie na zestaw D300 + S18-125 + 70-300 VR jezeli . Jadę z plecakiem 75 litrów pełen rzeczy i różnego rodzaju akcesoriów ale nie foto . Ma ktoś doświadczenie w takim podrózowaniu ze sprzetem ? Torba czy dodatkowy plecak ? Jakie modele polecacie .
    Podrózowanie nie samochodem tylko pociągi i co sie da.

Pozdrawiam
    Czarek
    Jezeli masz juz jednego garba to po co ci drugi. Ja bym sie zastanawił nad którymś toploaderem Lowepro albo orionem. Wersja AW oriona jest fajna bo pojemna, dobrze się nosi i w razie czego (na inne wypady) masz dopinaną komorę nie fotograficzną. Nosić torbę można przy biodrze, na pasku lub na plecach. Niestety cena jest... spora.
    A z niższej półki cenowej Mekko TB610.

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów