Close

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 40

Domyślnie

Całkiem, .... całkiem. Podoba się, trochę z sentymentu, bo byłem tam kilka razy, ale wtedy, .... nie miałem NIKONA

Domyślnie

Dwójka jest naprawdę niezła, później 4 i długo, długo nic

Pozdrawiam Jarosław Stryjewski. blog

Domyślnie

Dla mnie 2 ma klimacik
    Nikon D90 | 18-105 mm VR | 50 mm 1.8 | i jakieś dodatki ...

Domyślnie

2 najbardziiej mi się podobaŁadne wejscie.
    D4s/D500/ 2xS 10-20/ N 70-200 2.8 FL/ N 200-500 5.6/Pentacon 50 1.8 / Helios 58 -2 /Manfrotto 055 XPRO3/Lee filters

Domyślnie

O rany nie sądziłem, że spotkam się z tak ciepłym przyjęciem Ilość odwiedzin też mnie trochę oszołomiła... Wszystkim bardzo dziękuję za komentarze! A teraz do rzeczy:

Cytat Zamieszczone przez sniper88 Zobacz posta
    Czy #2 i #3 były robione gdzieś w Sogn og Fjordane? Super fotki, dawaj wiecej
    Faktycznie zapomniałem przy zdjęciach napisać gdzie zrobione. 1 - jezioro Nedre Raphamntjørni, wysoko w górach parku narodowego Rondane. 2 i 3 - to jezioro Eidsvatnet w Møre og Romsdal, a 4 to podnóża Dalsnibby, widok w kierunku Geirangeru, również Møre og Romsdal.

Cytat Zamieszczone przez ozzy Zobacz posta
    fajne, fajne więcej takich. tylko przydałoby się trochę obróbki dla podkreślenia walorów
    Obrabiałem trochę... Wydawało mi się, że efekt jest najbliższy temu, co widziałem na miejscu. Ale pewnie możnaby trochę podkręcić.

Cytat Zamieszczone przez kulten Zobacz posta
    Jak na początek jest super. To co bym poprawił to wydobycie coś z cieni. Na 4rce za dużo nieba.

A gdzie te zdjęcia ustrzeliłeś i o jakiej porze roku?
    Tego nieba jest dlatego tak dużo, że prawie go nie ma Chodziło mi właśnie o ten niebieski skraweczek - żeby był. Bo po trzech dniach pobytu to był pierwszy raz, kiedy na chwilę pojawił się błękit. A wyciągania z cieni muszę się faktycznie nauczyć. Póki co jeśli za dużo wyciągam to światła się przepalają, ale pracuję nad tym Zdjęcia robione w drugiej połowie sierpnia ub. roku.

Cytat Zamieszczone przez AndrzeY Zobacz posta
    wszystko świetne, poza jedynka dla mnie za ciemna i kadr jest nie ciekawy
    Jest ciemna, bo to późny wieczór (w sumie w rzeczywistości było jeszcze ciemniej). A to na horyzoncie to nadciągająca burza. Myślałem nad przycięciem dołu ale zdjęcie robiło się strasznie symetryczne...

Cytat Zamieszczone przez Marcin T Zobacz posta
    Dla mnie zdecydowanie dwójka. Czy nie trzeba by jej ciut podprostować czy mi się wydaje?
    Fremen, witaj na forum.
    Prostowałem wszystko bardzo sumiennie Po mojemu prosta.

Cytat Zamieszczone przez downunder Zobacz posta
    Wg mnie szczególnie pierwsze trzy zdjęcia zbyt ciemno wywołaleś.
    Tak poza tym kadry są ładne, a obróbka bardzo naturalna.
    Tak jak wcześniej wspomniano, twoje zdjęcia bardzo zachęcają do odwiedzenia Norwegii.
    Staram się obrabiać tak, by było jak najbliżej prawdy. Możliwe, że dlatego zdjęcia są trochę ciemne - intencja jest taka, żeby było wiadomo, że to wieczór/noc. Bardzo mi miło, że rosną chęci odwiedzenia Norwegii Ja się w tym kraju zakochałem i zaraz po studiach tam uciekam

Cytat Zamieszczone przez Marek-frotka Zobacz posta
    Witamy na Forum.
    Piękne wejście - dobre zdjęcia.
    No może jedynka faktycznie za bardzo pochmurna, ale można nad nią popracować.
    Piękne okolice.

Pozdrawiam
    Marek
    Widziałem wielokrotnie w innych wątkach przeróbki dokonywane przez komentujących. Jeśli ktoś ma ochotę spróbować z jedynką to ja tylko przyklasnę Spędziłem nad nią sporo czasu i wydaje mi się, że już nic mądrego nie dodam, ale mistrzem postprocessingu nie jestem więc naprawdę zapraszam do eksperymentów!

Wszystkim komentującym raz jeszcze bardzo dziękuję za zainteresowanie! Fajnie tu u Was

Czy mogę w tym wątku jeszcze coś wrzucić czy powinienem zakładać nowy? Fotki będą w podobnym klimacie więc do tytułu jak najbardziej pasują.

Domyślnie

Wrzucam kolejne cztery pochmurne

5. U podnóża Dalsnibby

6. Trochę wyżej niż u podnóża

7. Jeden z licznych strumyków w tym samym rejonie

8. Dolina Romsdalen. Tam nawet tory są ładne

Życzę przyjemnego oglądania!

Jacek

Domyślnie

Z tej zaś serii wybiorę dwa ujęcia... mianowicie 5 (po delikatnym ucięciu dołu) i 7, którą wyróżniam...

T_P_
    analogi, szkiełka, filterki, statyw, a na nim ostatnio, od czasu do czasu, stawiam także lusterko cyfrowe...

Domyślnie

Witam! Zgodnie z sugestiami poczyniłem pewne drobne korekty i faktycznie jest lepiej. Za radą krokusa66 poodkurzałem LDR dwójki. Trochę też ją rozjaśniłem. Piątkę z kolei ucinam lekko z dołu - dziękuję T_P_
    Nad jedynką muszę pomyśleć... Chociaż mnie się podoba.

Poniżej efekty:

2.

5.

Pozdrawiam! Jacek

Domyślnie

W moim mniemaniu jest lepiej...

T_P_

P.S. Odnosząc się zaś do 1, to wszak, mroczny klimat jest... ale nazbyt szczegółów pochłonął na pierwszym planie- w szczególności po prawej stronie kadru... In plus- ładne niebo i połacie oświetlone w oddali...
    analogi, szkiełka, filterki, statyw, a na nim ostatnio, od czasu do czasu, stawiam także lusterko cyfrowe...

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów