Close

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 33

Domyślnie D 80 i problem z niebieskim kolorem

Witam 4 dni temu kupiłem Nikona D80 i jak narazie z prostym kitem 18-55 DX VR. Mam taki problem typowo na ustawieniach aitomatycznych każde zdjęcie wchodzi w kolor niebieski, obojetnie przy jakim oswietleniu i w jakim otoczeniu, z lampą czy bez. Na Manualu oczywiscie jest dobrze. Dlaczego taki efekt wystepuje ostro na automacie
    Pozdrawiam

Domyślnie

Zarzuć foty do diagnozy.

Domyślnie

wuubeee?

Domyślnie

malyr - wuubeeee.... na auto ustawiane jest automatycznie więc małe prawdopodobieństwo, żeby za każdym razem ustawiało za wysoko. No chyba, że wyjątkowy pech. Ale pierwsze co mi przyszło do głowy to właśnie legendarne wubeee.

Domyślnie

Zara obaczę. Przy okazji przeczytaj wątek pt: "wubeee...", może coś ci rozjaśni. Choć z drugiej strony to wątek jakiegoś kretyna, więc nie sugeruj się zbytnio.
    Ostatnio edytowane przez okoterroru ; 01-03-2009 o 15:32

Domyślnie

moim skromnym zdaniem wuubee
    zobacz na innych ustawieniach WB

Domyślnie

Ogólnie widzę że na wszystkich tematycznych ustawieniach wraz z pełnym auto zdjęcia delikatnie wchodzą w niebieski, niestety od razu robią się zimne

Domyślnie

D80 jest stworzony wyłącznie do manualnego trybu fotografii, reszta trybów to komercyjne przydupniki.

Cośnie mogę rozpoakwać tych zdjęć, może źle poszło, albo wrzuć coś na imageshack.
    Ostatnio edytowane przez okoterroru ; 01-03-2009 o 16:04

Ostatnio edytowane przez malyr ; 01-03-2009 o 16:12

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów